ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Το ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ που ίδρυσαν για ανασφάλιστους πολίτες η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μέσω του φιλανθρωπικού της οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, διοργανώνουν σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό/τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και με την υποστήριξη του Δήμου Ζωγράφου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στην Υγεία», συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου από τις 09:00 έως 12:00 στην πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια).

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του ΣΚΑΪ, που συνεχίζει να υλοποιείται σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων πολιτών και την κάλυψη των φαρμακευτικών αναγκών των ανασφάλιστων πολιτών.

Ήδη, μέσα από τη διαδικασία αυτή έχουν βρει την υγειά τους χιλιάδες ασθενείς που λόγω οικονομικής δυσχέρειας, ως χθες, ήταν αποκλεισμένοι από την οποιαδήποτε θεραπεία.

Σε αυτήν την πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, όλοι οι πολίτες που επιθυμούν, μπορούν να φέρουν όσα φάρμακα έχουν αγοράσει ή διαθέτουν στο σπίτι τους και δε τους χρειάζονται.

Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό, μετά τη συλλογή, θα μεταφερθούν στη συνέχεια, στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Εκεί θα γίνει η διαλογή και κατηγοριοποίηση των φαρμάκων.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι. Δέχεται ασθενείς, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι. Εκεί, μπορούν να εξετάζονται και να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους. Προκειμένου να εξετασθούν, θα πρέπει να προσκομίζουν: 1)ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, ώστε να αποδεικνύεται η ταυτότητά τους 2)Βιβλιάριο Υγείας το οποίο έχει λήξει 3) Κάρτα ανεργίας, η οποία επίσης έχει λήξει.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 3847374
    Στην κορυφή