ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της πορείας των ιατρών στη Βουλή, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Χθες απέβη άκαρπη η συνάντηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τον διοίκηση του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο όποιος μετείχε στη συνέλευση τους.

Παρά τη διαβεβαίωση του ότι θα πληρώνονται κατά πράξη και κατά περίπτωση, όπως είχε αναφέρει το πρωί και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, καθώς δεν υπάρχει ρητή διάταξη στο πολυνομοσχέδιο για τις αμοιβές.

Τις απεργίες συνεχίζουν σήμερα και οι ιατροί του ΙΚΑ, ενώ απο χθες άρχισε να ομαλοποιείται και η κατάσταση με την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων από τους ιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ, καθώς την πρώτη μέρα επικράτησε χαοτική κατάσταση.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα και το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ στις 13 Ιανουαρίου είχε αποφασίσει να κηρύξει την 10η Φεβρουαρίου (αύριο) ως
ημέρα απεργίας. Δεδομένου ότι όλοι οι ιατρικοί κλάδοι συνεχίζουν και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου να βρίσκονται σε κινητοποίηση μέχρι τα τέλη της εβδομάδας η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ έκρινε σκόπιμο να εμμείνει στην απόφαση για απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και την αυριανή μέρα.

Αύριο Πέμπτη θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία προκειμένου να προβεί σε συνολική εκτίμηση της κατάστασης.
    Στην κορυφή