ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ ΤΟ ''ΚΑΡΔΙΑΚΟ'' ΓΙΛΕΚΟ


Ένα «καρδιακό» γιλέκο, το οποίο θα ειδοποιεί εγκαίρως τους γιατρούς σε περίπτωση εμφράγματος αυτού που το φοράει, δοκιμάζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, σε βρετανικό νοσοκομείο.

Η επαναστατική συσκευή προσφέρει πολύ πιο έγκαιρη διάγνωση - έως και 12 ώρες νωρίτερα από τις υπάρχουσες μεθόδους. Το Heartscape 3D ECG System διαθέτει 80 αισθητήρες (σε σχέση με 12 στους συμβατικούς καρδιογράφους), οι οποίοι τοποθετούνται στον θώρακα και στην πλάτη του ασθενούς, προσφέροντας άμεσα μια πανοραμική τρισδιάστατη απεικόνιση της καρδιάς σε οθόνη.

Μέσα σε μερικά λεπτά, με τον τρόπο αυτόν, οι γιατροί μπορούν όχι μόνο να διαπιστώσουν αν ο ασθενής έχει υποστεί έμφραγμα, αλλά και να εντοπίσουν το σημείο του καρδιακού μυός στο οποίο παρουσιάζεται το πρόβλημα. Με τη συμβατική μέθοδο του απλού καρδιογραφήματος η διάγνωση είναι πολύ πιο χρονοβόρα, καθώς ο ασθενής χρειάζεται να περιμένει έως και 12 ώρες, έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εξετάσεις αίματος.

Η νέα συσκευή, η οποία αναπτύχθηκε από την εταιρεία Verathon, θα αρχίσει να δοκιμάζεται τον Μάρτιο σε ασθενείς υψηλού κινδύνου στις μονάδες επειγόντων περιστατικών και εισαγωγής στο Bradford Royal Infirmary του Γιορκσάιρ. Οι αρμόδιοι σκοπεύουν να επεκτείνουν τις δοκιμές σε ολόκληρο το νοσοκομείο το 2013.

Πηγή Zougla.gr

    Στην κορυφή