ΣΩΣΕ ΖΩΕΣ Μ'ΕΝΑ ΕΥΡΩ!


Τη νέα εκστρατεία του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «ΜΑΡΙΑΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ» και τη δημιουργία νέων υπηρεσιών αναγκαίων για την αποκατάσταση της υγείας των άρρωστων παιδιών, ανήγγειλε σήμερα στους δημοσιογράφους η Πρόεδρος του Συλλόγου, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

«Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας που υπήρξε πάντοτε πολύτιμο στήριγμα στη δράση της «ΕΛΠΙΔΑΣ», είπε αρχίζοντας την ομιλία της η κυρία Βαρδινογιάννη. Μια δράση που οδήγησε στη δημιουργία της Πρώτης Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, στην οποία ήδη έχουν νοσηλευθεί 863 παιδιά, έγιναν 17 Μεταμοσχεύσεις Μυελού των Οστών και πάνω από 4.016 ημερήσιες νοσηλείες. Αν αναλογιστεί κανείς ότι το νοσοκομείο λειτουργεί μόνο 4 μήνες αυτοί οι αριθμοί αποτελούν μια συγκλονιστική πραγματικότητα που αποδεικνύει την μεγάλη ανάγκη που είχε η χώρα μας για ένα τέτοιο νοσοκομείο, αλλά και τις μεγάλες ευθύνες που ανέλαβε η «ΕΛΠΙΔΑ» για τη στήριξή του και την λειτουργία του. Για μας, τίποτα δεν μετράει περισσότερο από την υγεία των παιδιών. Κι όσοι πίστεψαν πως το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ολοκληρώθηκε με την ανέγερση του νοσοκομείου, έκαναν λάθος. Το νοσοκομείο είναι μια νέα αφετηρία, για την «ΕΛΠΙΔΑ», γιατί ο αγώνας όπως και οι νέες ανάγκες του νοσοκομείου που πάντοτε θα συμβαδίζουν με τις νέες εξελίξεις στον τομέα του παιδικού καρκίνου διεθνώς δεν σταματούν ποτέ κι εμείς θα είμαστε πρωτοπόροι. Ούτε ένα παιδί δεν πρέπει να χαθεί...»

Οι στόχοι της νέας εκστρατεία της «ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι: Η δημιουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που θα λειτουργεί
στο Νοσοκομείο και θα παρέχει Μοσχεύματα σε όσα παιδιά έχουν ανάγκη να υποβληθούν σε Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών.
Η δημιουργία υπηρεσίας για τη χορήγηση βλαστοκυττάρων του πλακούντα, με τη συνεργασία του «Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών», με πρόεδρο τον Ακαδημαϊκό Γρηγόρη Σκαλκέα, το οποίο θα προσφέρει τα βλαστοκύτταρα που χρειάζονται τα παιδιά από την Τράπεζα που διατηρεί.

Η δημιουργία της υπηρεσίας «κατ’ οίκον νοσηλείας». Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, νοσηλεύτριες της Μονάδας θα παρέχουν τη νοσηλευτική φροντίδα στο σπίτι των παιδιών, πραγματοποιώντας αιμοληψίες για την παρακολούθηση της πορείας της νόσου και όλες τις αναγκαίες νοσηλευτικές πράξεις ενώ όταν υπάρξει ανάγκη τα παιδιά και οι γονείς θα λαμβάνουν στο σπίτι τους και την πολύτιμη στήριξη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών. Η δημιουργία Ψυχοκοινωνικής Υπηρεσίας μέσα στο Νοσοκομείο σε συνεργασία με συλλόγους γονέων παιδιών με καρκίνο που εδώ και χρόνια βοηθούν και στηρίζουν το έργο αυτό στα νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού». Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης ώστε ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του να στηρίξει το έργο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων.

«Πρώτο όχημα αυτής της εκστρατείας, είπε η κυρία Βαρδινογιάννη στην ομιλία της, είναι το βιβλιαράκι που κρατάτε στα χέρια σας, το οποίο θα
επιδιώξουμε να μοιραστεί σε όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους μέσα απ’ τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αλλά και χέρι-χέρι σε πολλούς αποδέκτες. Ξεκινάμε αυτή την Κυριακή με διανομή του εντύπου μέσα από την εφημερίδα Real News και θα συνεχίσουμε και με άλλα μέσα. Όπως θα δείτε με το έντυπο αυτό απευθυνόμαστε στον καθένα από μας και του ζητάμε, ανάλογα με τις δυνάμεις του, να στηρίξει το έργο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων. Γιατί καμιά ευαίσθητη κοινωνία- και η ελληνική κοινωνία έχει έμπρακτα αποδείξει τις ευαισθησίες της- δεν μπορεί να επιτρέψει, τα άρρωστα παιδιά να είναι ανάμεσα στα θύματα οποιασδήποτε οικονομικής συγκυρίας. Όσο σοβαρή και αν είναι αυτή για όλους τους ενήλικες. Η «ΕΛΠΙΔΑ» αυτό δεν θα το επιτρέψει! Και είμαστε, βέβαιοι, πως στο πλευρό μας θα σταθεί ολόκληρος ο ελληνικός λαός».

Όποιος επιθυμεί να κάνει μια «Δωρεά Ελπίδας» αρκεί:
Να τηλεφωνήσει από σταθερό τηλέφωνο στον αριθμό 9011405240.
Να καταθέσει ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο χρηματικό ποσό στην Τράπεζα
Πειραιώς και στον Αριθμό λογαριασμού 5014005420180.

Ειδικότερα για τις εταιρείες που επιθυμούν να υποστηρίξουν το έργο της Ογκολογικής Μονάδας δημιουργήθηκε το πρόγραμμα “Partner in Life”
Σύμμαχοι στη Ζωή. Κάθε εταιρεία που γίνεται σύμμαχος στον αγώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» , εκτός από τη δική της προσφορά θα λειτουργεί και ως γέφυρα ανάμεσα στην «ΕΛΠΙΔΑ» και στους εργαζόμενους της. Γιατί μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!

Μετά το πέρας της ομιλίας της κυρίας Βαρδινογιάννη τον λόγο έλαβε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ
Παπασσάβας
, ο οποίος αναφερόμενος στην 4μηνη λειτουργία της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων, είπε μεταξύ άλλων:
«...Πριν 4 μήνες η κ. Βαρδινογιάννη και τα Μέλη του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» έθεσαν υψηλά τα standards νοσηλείας των ογκολογικών νόσων και εμείς ως Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» κληθήκαμε να ανταποκριθούμε στις υψηλές και αυστηρές απαιτήσεις του μεγαλόπνοου αυτού έργου. Δεν επιθυμώ να σας κουράσω με αριθμούς και για το λόγο αυτό σας παραθέτω απλά τα στοιχεία που συνθέτουν τη λειτουργία της Ογκολογικής Μονάδας: Υπηρετούν 142 έγκριτοι Ιατροί, Νοσηλεύτριες και εκπαιδευμένο διοικητικό προσωπικό. Εντός του επόμενου μήνα θα λειτουργήσει η Αιμοδοσία του Νοσοκομείου στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Ογκολογικής Μονάδας καλύπτοντας το ευρύ φάσμα αναγκών των παιδιών με κακοήθεις νόσους και νεοπλασματικές ασθένειες.
Μέχρι το τέλος του έτους θα λειτουργήσουν το Διαγνωστικό Positron Emission Tomography ( PET CT ), Tμήμα Πυρηνικής Ιατρικής με γ-camera, μοναδικά στην Ελλάδα για παιδιά, με τελευταίας τεχνολογίας ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και Μονάδα Ραδιενεργού Θεραπείας Ιωδίου 131.
Οι Διδάσκαλοι και οι Καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα, όπως και οι Νηπιαγωγοί στο Νήπιο και Προνήπιο, παραδίδουν κανονικά τα μαθήματα της σχολικής εκπαίδευσης των μαθητών, προκειμένου να μη διακόπτεται ο φυσιολογικός ρυθμός της ζωής των παιδιών, να διατρηρούν την επαφή με το σχολείο και να διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις έτσι ώστε η σκέψη τους να μην δεσμεύεται και οι απορρέουσες δραστηριότητές τους να μην εγκλωβίζονται στα στενά όρια της νόσου. Στην Ογκολογική Μονάδα λειτουργούν 2 αίθουσες διδασκαλίας και 1 δημιουργικής απασχόλησης με τελευταίας γενιάς οπτικο-ακουστικό εξοπλισμό και διαθλαστικούς πίνακες υψηλής τεχνολογίας.
Τέλος, θέλω να υπογραμμίσω την αδιάλειπτη οικονομική στήριξη του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» στις απαιτήσεις λειτουργίας του Νοσοκομείου. Η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ακούραστη κι άγρυπνη προστάτιδα και σύμβουλός μας, είναι πάντοτε παρούσα, οποιαδήποτε ημέρα και ώρα, συνδράμοντας στο έργο μας. Είναι η ανεξάντλητη πηγή της ενέργειάς μας, ο άνθρωπος που ενσκύπτει με κατανόηση και αγάπη στα προβλήματα».




    Στην κορυφή