ΣΤΟΠ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ


Η ποινικοποίηση πράξεων που σχετίζονται με την παραποίηση φαρμάκων, προωθείται στο Συμβούλιο της Ευρώπης, με σύμβαση η οποία αναμένεται να υπογραφεί από ορισμένα κράτη-μέλη την ερχόμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για μία νέα αυτής Σύμβαση ( MEDICRIME), που η υιοθέτησή της θα αποτελεί την πρώτη διεθνή νομική πράξη στο τομέα της εμπορίας παραποιημένων, παραχαραγμένων και ψευδεπίγραφων φαρμάκων.

Τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα την υπογράψουν, θα πρέπει να ποινικοποιήσουν την παραγωγή πλαστών ιατρικών και φαρμακευτικών προϊόντων, την καταβολή προμήθειας για την διακίνηση των εν λόγω προϊόντων, το αδίκημα της πλαστογράφησης των σχετικών εγγράφων και την παροχή βοήθειας στον τομέα της εμπορίας τους.

Ήδη στις 26 με 28 Οκτωβρίου η νέα σύμβαση θα υπογραφεί από την Κύπρο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Φιλανδία και την Ελβετία. Οι υπογραφές θα "πέσουν" στην Μόσχα, όπου και θα λάβει χώρα Συνέδριο, με αντικείμενο την υιοθέτηση πανευρωπαϊκών δράσεων, για την καταπολέμηση της εμπορίας παραποιημένων και ψευδεπίγραφων φαρμάκων

Πηγή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

    Στην κορυφή