ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚO ΚEΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΣΗΛΕYΟΝΤΑΙ 50 ΠΟΛΥΤΡΑΥΜΑΤIΕΣ ΑΠO ΤΗ ΛΙBYΗ


Η Κυβέρνηση του Κατάρ επέλεξε, ανάμεσα σε αρκετές χώρες, την Ελλάδα και συγκεκριμένα τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών προκειμένου να εμπιστευθεί, για μία ακόμα φορά, την περίθαλψη τραυματιών από τη Λιβύη. Μετά τους τέσσερεις πολυτραυματίες, που είχαν μεταφερθεί, προ ημερών, από τη ΜΕΘ Νοσοκομείου των Χανίων στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ακολούθησε η άφιξη, με C-17 ιπτάμενο νοσοκομείο του Κατάρ, 50 τραυματιών από τη Βεγγάζη.
Για την υποδοχή και τη μεταφορά των τραυματιών, από το Ελ. Βενιζέλος στη Νοσοκομειακή μονάδα του Αμαρουσίου, ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (EMS) του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Με 12 υπερσύγχρονες, πλήρως εξοπλισμένες κινητές μονάδες, επανδρωμένες από άρτια εκπαιδευμένα πληρώματα και συνοδούς ιατρούς εξειδικευμένους σε επείγοντα περιστατικά, ολοκληρώθηκε η μεταφορά των τραυματιών στο Μαρούσι μέσα σε μιάμιση ώρα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Παρόλο που η ταυτόχρονη μεταφορά και υποστήριξη τόσο μεγάλου αριθμού κρίσιμων περιστατικών ήταν ένα ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα, ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα της Κυβέρνησης του Κατάρ, καθώς γνωρίζαμε πως μόνο ένας Όμιλος του μεγέθους του Ιατρικού Αθηνών θα μπορούσε να αναλάβει μία τόσο σύνθετη επιχείρηση. Με άριστο συντονισμό πραγματοποιήθηκε η προετοιμασία των ασθενών, εντός του αεροπλάνου, από την επιστημονική ομάδα του Ιατρικού και η ταχύτατη, στη συνέχεια, μεταφορά τους στο Μαρούσι.
Σε μία μάχη με το χρόνο, έγκριτοι και καταξιωμένοι ιατροί όλων των ειδικοτήτων, καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, που βρίσκεται σε πλήρη
ετοιμότητα, έχουν επιληφθεί των τραυματιών, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται σε βαρύτατη κατάσταση. Τα θερμά σχόλια που εισπράξαμε από τον Πρέσβη, ο οποίος επισκέφθηκε, μαζί με άλλους αξιωματούχους του Κατάρ, όλους τους τραυματίες, ήταν τέτοια που τιμούν τον Όμιλό μας και αναδεικνύουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στη χώρα μας».

    Στην κορυφή