ΣΤΗΝ "ΑΝΑΠΛΑΣΗ" ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ


Μια μοναδική διαδραστική θεατρική παράσταση, όπου οι ίδιοι οι θεατές μπαίνουν στο παιχνίδι των ρόλων, θα παρουσιάσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ στην Ν. Ιωνία την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010 στις 19.00.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ νευροχειρουργός Δρ Χρήστος Γεωργόπουλος, «στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ, η συμμετοχή των πασχόντων σε πράξεις πολιτισμού είναι συστατικό στοιχείο της αποκατάστασής του, που περιλαμβάνει, όχι μόνον την θεραπευτική παρέμβαση για την αντιμετώπιση της μόνιμης ή παροδικής ανικανότητας, αλλά και κοινωνική παρέμβαση για την αντιμετώπιση της μόνιμης ή παροδικής περιθωριοποίησης. Στο πλαίσιο αυτό οι ασθενείς μας και οι οικογένειές τους, πολλές φορές μέχρι σήμερα έχουν προσκληθεί και έχουν παρακολουθήσει θεατρικές παραστάσεις, ταινίες, συναυλίες και εκθέσεις. Η κοινωνική μας υπηρεσία επίσης έχει διοργανώσει στις εγκαταστάσεις μας μουσικές εκδηλώσεις και εκθέσεις. Δέκα πέντε χρόνια σκληρής δουλειάς με άριστα κλινικά και ακαδημαϊκά αποτελέσματα και απαράμιλλη κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα έχουν συγκινήσει πολλούς φορείς και πολλά πρόσωπα. Αυτή τη φορά, με ιδιαίτερη περηφάνια διαπιστώνουμε ότι συγκινούμε, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, έναν πολιτιστικό γίγαντα της χώρας μας, με αποτέλεσμα κάτι που για πρώτη φορά συμβαίνει στα διεθνή χρονικά: Μια υψηλού επιπέδου θεατρική παράσταση φιλοξενείται σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα, στην ΑΝΑΠΛΑΣΗ, δηλαδή στον ίδιο τον χώρο που μοναδικά εφαρμόζει και προάγει το ιατρο – κοινωνικό πρότυπο της αποκατάστασης».

Και ο Χρήστος Γεωργόπουλος κατέληξε: «Το θέατρο είναι βάλσαμο για τους ασθενείς μας και τις οικογένειές τους, που υποφέρουν από τις επιπλοκές μιας καθαρά κοινωνικής νόσου, της αναπηρίας. Ευφραίνει τις ψυχές, ξυπνά συναισθήματα, χαρίζει αισιοδοξία και ελπίδα, αμβλύνει την μοναξιά. Καινοτομούμε μαζί με άλλους πρωτοπόρους φορείς της κοινωνίας μας με κοινό στόχο την άρση του προσωπικού άχθους και της κοινωνικής απομόνωσης».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες: ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗ , Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 15 και Μυριοφύτου, Ν. Ιωνία, τηλ. επικοινωνίας κα Φωτοπούλου (Κοινωνική Λειτουργός) 210 2702800, www.anaplasi-rehab.gr


    Στην κορυφή