ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ


Το Νεφρολογικό Τμήμα και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Ρόδου εδώ και καιρό καρκινοβατούν, όπως εξάλλου συμβαίνει στα περισσότερα Τμήματα των Νοσοκομείων της χώρας, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρης Βαρνάβας. Ο μοναδικός νεφρολόγος που έχει απομείνει εκεί είναι ο Διευθυντής, ο οποίος προσπαθεί απεγνωσμένα να αποτρέψει το κλείσιμο, διότι αν συμβεί κάτι τέτοιο οι νεφροπαθείς της Ρόδου θα πρέπει να διακομίζονται για αιμοκάθαρση στην Αθήνα, σημειώνει ο κ. Δημ. Βαρνάβας. Στην περίπτωση αυτή, ενώ η πρόσληψη ενός Επιμελητή Β΄ κοστίζει 30.000 ευρώ ετησίως, η διακομιδή των νεφροπαθών θα κοστίζει 40.000 ημερησίως!

Κι όμως. Παρά το ότι η Ρόδος έχει ξεσηκωθεί, παρά την αγωνιώδη έκκληση του Διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου, ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος πεισματικά δεν υπογράφει τον έτοιμο διορισμό νεφρολόγου στο τοπικό Νοσοκομείο.

Ο κ. Λοβέρδος, αν κι έχει δηλώσει ότι μέχρι την 1η Απριλίου θα είναι λογιστής, προσθέτει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών, εντούτοις προτιμά να δαπανά 365 ημέρες Χ 40.000 ευρώ, αντί μιας ή δύο προσλήψεων κόστους 30.000 ευρώ κάθε μία ετησίως. Και μόνον το συγκεκριμένο γεγονός αρκεί να οδηγηθούμε αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ο κ. Λοβέρδος είναι ανεπαρκής και ανίκανος ακόμη και ως λογιστής.


    Στην κορυφή