ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ


Το Α΄ Κοινό Σεμινάριο Ορθοπαιδικής και Ρευματολογίας διοργανώνεται από τις Κλινικές ΙΑΣΩ, Μαιευτική-Γυναικολογική και Γενική Κλινική ΙΑΣΩ GENERAL την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012, στο αμφιθέατρο του ΙΑΣΩ (Λ. Κηφισίας 37-39, Μαρούσι).

Το θέμα του σεμιναρίου είναι: «Κοινή στρατηγική αντιμετώπισης των μυοσκελετικών παθήσεων από ρευματολόγους και ορθοπαιδικούς» με βασικό μήνυμα τη στενή συνεργασία των δύο ειδικοτήτων. Οι ομιλητές θα αναφερθούν σε θέματα κοινά και για τις δύο ειδικότητες όπως η εκφυλιστική αρθροπάθεια, η ρευματοειδής αρθρίτις, η οσφυαλγία , η οστεοπόρωση , όπου θα αναπτυχθεί, ότι νεότερο στην παθογένεια, διάγνωση και θεραπεία των ανωτέρω παθήσεων. Επίσης θα αναπτυχθούν και ειδικότερα θέματα που αφορούν και άλλες ειδικότητες, όπως ρευματοπάθειες και κύηση.

Τις εργασίες του σεμιναρίου θα προλογίσει ο Πρόεδρος του ομίλου ΙΑΣΩ κ. Γ.Σταματίου. Πρόεδροι της οργανωτικής επιτροπής είναι η κυρία Ελένη Κομνηνού, Ρευματολόγος, Επιστημονική Υπεύθυνη Ρευματολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ GENERAL και ο κ.Νικόλαος Λάγιος, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Διευθυντής Ορθοπαιδικής Κλινικής, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ορθοπαιδικού Τμήματος ΙΑΣΩ GENERAL.




    Στην κορυφή