ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ


"Με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο και με όσα έχει δεσμευθεί σε συνέχεια να νομοθετήσει μέσα στο 2011 η Κυβέρνηση και το Υ.Υ.Κ.Α.. στο όνομα του Μνημονίου, συνεχίζεται ο ολισθηρός δρόμος της υποβάθμισης της υγείας του Λαού και της επιστημονικής και επαγγελματικής εξαθλίωσης του Έλληνα Γιατρού", τόνισαν σε σημερινή συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι των ιατρικών συλλόγων όλης της χώρας και πρόσθεσαν πως:

"Απροκάλυπτα προχωρούν πλέον στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του Συστήματος Υγείας και εξαναγκάζουν τους πολίτες να βάλλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να προστατέψουν την υγεία τους, ακόμη και μέσα στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Η ενοποίηση των Κλάδων Υγείας και Ταμείων για καθαρά λογιστικούς λόγους, υπό τις παρούσες συνθήκες και χωρίς προαπαιτούμενα, θα οδηγήσει στην αποδιάρθρωση του Συστήματος Υγείας, στην ισοπέδωση προς τα κάτω των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας προς τους Έλληνες πολίτες και στο μάντρωμά τους σε ατέλειωτες ουρές και λίστες αναμονής.

Απορρίπτουμε τη νομοθετούμενη «Επιτροπή Σοφών», την θεωρούμε συνεπίκουρο και συνυπεύθυνη των πειραματισμών που επιχειρούνται στο χώρο της υγείας και θα φέρουν βαριά ευθύνη οι κομματικοί σχηματισμοί που θα συμμετέχουν δι’ εκπροσώπων τους, στο στημένο παιγνίδι υποβάθμισης της υγείας του Λαού.
Καταγγέλλουμε τον άφαντο κ. Λοβέρδο για αντιδημοκρατική και αλαζονική συμπεριφορά, ο οποίος θεωρεί το Υπουργείο τσιφλίκι του και κατ’ επιλογήν δέχεται τους συνομιλητές του.

Τον πληροφορούμε ότι τα προαποφασισμένα Τρόϊκας και Υπουργείου Υγείας, οι πρακτικές του αποφασίζουμε και διατάζουμε και τα αποδιαρθρωτικά επώδυνα και αντιλαϊκά μέτρα που νομοθετεί στο χώρο της υγείας, θα ακυρωθούν στην πράξη.
Ο ψευδεπίγραφος εκσυγχρονισμός της υγείας που επαγγέλλεται, θα αποτύχει παταγωδώς, θα μείνει στα χαρτιά, αλλά τα σπασμένα θα έχει πληρώσει για μια φορά ακόμη ο Έλληνας πολίτης.

Όταν αποφασίσει από Αρχιλογιστής του Υ.Υ.Κ.Α. να λειτουργήσει ως Υπουργός Υγείας του Ελληνικού Λαού και θα έχει αντιληφθεί ότι Σύστημα Υγείας με άκρως υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας και με γιατρό σε διωγμό και απαξίωση δεν γίνεται, ίσως είναι πολύ αργά.
Ενημερώνουμε τον Ελληνικό Λαό, ότι Κυβέρνηση και παπαγαλάκια τον παραπληροφορούν, τη νοημοσύνη του υποτιμούν και την υγεία του με τις νομοθετικές τους πρωτοβουλίες σε τριτοκοσμικό επίπεδο οδηγούν.

Καλούμε τους έλληνες Βουλευτές να μη συμπράξουν στο έγκλημα της ποιοτικής και ποσοτικής υποβάθμισης της υγείας του Λαού και της απαξίωσης του υγειονομικού κόσμου, κατ’ εντολήν του Μνημονίου. Η ισοπέδωση της καθημερινότητας του Έλληνα Πολίτη, έχει και όρια.
Καλούμε όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να πάρουν ξεκάθαρη θέση πάνω στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης που οδηγούν στην εμπορευματοποίηση της υγείας, την ιδιωτικοποίηση του Ε.Σ.Υ. και τη γιγάντωση των επιχειρηματικών συμφερόντων στο χώρο της υγείας.

Θύματα αυτής της πολιτικής θα είναι, ο Έλληνας πολίτης που κυριολεκτικά του πετσοκόβουν την Περίθαλψή του και τον εξαναγκάζουν να πληρώνει από το ισχνό βαλάντιό του την προστασία της υγείας του, αλλά και ο Έλληνας μαχόμενος γιατρός που του επιφυλάσσουν μια θέση στο μίξερ της πολτοποίησης της επιστημονικής και επαγγελματικής του αξιοπρέπειας και τον οδηγούν στον καιάδα της ανεργίας, της πείνας και της ανέχειας.

Ο Ιατρικός κόσμος μέσα από ένα Ενιαίο και Αρραγές Ιατρικό Αγωνιστικό Μέτωπο, ξεκινά Αγώνα Διαρκείας μέχρι την δικαίωσή του, ενάντια στην διάλυση του κοινωνικού κράτους, στην ισοπέδωση της Υγείας του Λαού και την εξαθλίωση του Έλληνα Γιατρού."


    Στην κορυφή