ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ


Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μιχάλη Τιμοσίδη εξετάστηκε η ετοιμότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων όλης της χώρας για την αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναφορά στην επάρκεια του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ διασφάλισε την παραμονή των ήδη υπηρετούντων νοσηλευτών στη ΜΕΘ.

Οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό για το 2012 θα καλυφθούν από την προκήρυξη για επικουρικό ιατρικό προσωπικό που τελειώνει την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011 και από τις ήδη εγκεκριμένες 681 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού.

Επιπρόσθετα δόθηκε εντολή στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΥΚΑ και στις ΔΥ.Πε. να υποβάλουν άμεσα τις ανάγκες σε επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό για το οικονομικό έτος 2012 καθώς και για ΙΔΟΧ, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα.

Επίσης, γίνεται γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την προμήθεια στις ΜΕΘ όλης της χώρας, 40 κλινών υψηλής τεχνολογίας, 50 αναπνευστήρων και 40 monitor με στόχο την αύξηση προσβασιμότητας των ασθενών και την βελτιστοποίηση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Μετά τα παραπάνω, εξασφαλίζεται ακόμα περισσότερο η εύρυθμη λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας καθώς και η ανταπόκριση τους στις ανάγκες των πολιτών, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Στην ευρεία σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Νικόλαος Πολύζος, η Διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας κα. Χριστίνα Παπανικολάου, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια της Α΄Υ.Πε. κα. Κατερίνα Αποστόλου, η Προέδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κα. Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού, ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Θεόδωρος Παπαδημητρίου, η Γενική Διευθύντρια Υγείας κα. Δέσποινα Τσαγδή, και ο Διευθυντής Προσωπικού Νομικών Προσώπων κ. Νικόλαος Μπραβάκος και ο Προέδρος της Ελληνικής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας, κ. Απόστολος Αρμαγανίδης.


    Στην κορυφή