ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ


Απλήρωτοι παραμένουν μετά από 1,5 χρόνο οι προμηθευτές Ιατρικών Ειδών, μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε), όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Συλλόγου, "παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι με την έναρξη λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ όλα τα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές θα αντιμετωπίζονταν αποτελεσματικά. Ωστόσο, το πρακτικό αποτέλεσμα των πρώτων μηνών λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος ξεκίνησε καθυστερημένα τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2012, είναι να μην έχει εκτελεστεί καμία πληρωμή προς τους προμηθευτές των νοσοκομείων.

Οι «πρωτοβουλίες» των εκάστοτε επικεφαλής των αρμόδιων υπουργείων – ανάμεσά τους και η ίδρυση του ΕΟΠΥΥ, το μόνο που έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα είναι να συνεχίζεται το χάος, καθώς :

- Τα έτη 2008 -2009 πληρώθηκαν με ‘κουρεμένα’ ομόλογα, επιφέροντας ανεπανόρθωτη οικονομική καταστροφή για τους προμηθευτές

- Το έτος 2010 να πληρώνεται άτακτα και προβληματικά

- Το έτος 2011 να παραμένει ανεξόφλητο σχεδόν στο σύνολό του

- Στο πρώτο τετράμηνο του 2012 δεν διαφαίνεται καμία προοπτική πληρωμής παρά την πεποίθηση των κυβερνώντων ότι ο ΕΟΠΥΥ «σε χρόνο ρεκόρ» θα αλλάξει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος.

Το Δ.Σ. του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε επισημαίνει «Παρά την επίσημη δήλωση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού, ότι ‘Ο ΕΟΠΥΥ είναι η ανατροπή σε όσα άσχημα, στραβά, αγκυλωμένα έχουμε ζήσει στην ΠΦΥ μέχρι σήμερα… Όσα δεν έγιναν έως τώρα, καλούμαστε σε χρόνο ρεκόρ να τα υλοποιήσουμε’, αποδεικνύεται ότι στα ‘άσχημα, στραβά και αγκυλωμένα που είχαμε ζήσει’, περιλαμβάνεται η μόνιμη καθυστέρηση στις πληρωμές των προμηθευτών. Οι καιροί που οι αρμόδιοι – επικεφαλής του πολύπαθου τομέα της δημόσιας υγείας, θέσπιζαν έναν οργανισμό με εντυπωσιακό όνομα και τίτλο, με σκοπό να κερδίσουν χρόνο και πρόσκαιρη αποδοχή έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ο κλάδος της υγείας αργοπεθαίνει και οι κυβερνώντες επιμένουν να εξαγγέλλουν ‘αποτελεσματικά μέτρα’ που καταρρίπτονται πανηγυρικώς εν τη γενέσει τους. Όσους οργανισμούς και αν ιδρύσουν, όποιο όνομα κι αν τους δώσουν, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, γιατί απλούστατα θα στηρίζεται στην πάγια τακτική του ‘άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς’».

Σχετικά με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε):

O ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε. έχει μέλη του μικρές εταιρίες, οι οποίες εμπορεύονται και διακινούν, ως επί το πλείστον, αναλώσιμο υγειονομικό και επιδεσμικό υλικό (δηλαδή σύριγγες μιας χρήσης, γάζες, γάντια, κλπ). Η επιχειρηματική δραστηριότητα των μελών του απευθύνεται, σε μεγάλο μέρος, στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας."




    Στην κορυφή