ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ: ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και Χρονίων Παθήσεων, είναι πλέον γνωστή σε όλο τον πολιτικό και κοινωνικό κόσμο, μέσα από τον δεκαετή και πλέον αγώνα της. Η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. έχει στη δύναμή της 23 Συλλόγους και είναι ο κύριος εκπρόσωπος των ατόμων που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη (ΣΔ). Στόχος της δε είναι η ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών ζωής των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη στη χώρα μας.

Ως γνωστόν, ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι χρόνια πάθηση, η οποία προκαλεί πλήθος σοβαρών για την υγεία επιπλοκών, αν δεν αντιμετωπιστεί με το σωστό τρόπο. Ύψιστη προτεραιότητα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας είναι η εκπαίδευση των ανθρώπων με διαβήτη, πρόκειται για μια συνεχή και εφ’ όρου ζωής διαδικασία και βοηθάει στο να συνδέουν όσα έχουν μάθει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Τους δίνει τη δυνατότητα να αναλάβουν τη φροντίδα του, να μαθαίνουν τη διαχείρισή του και να έχουν εκτός από την καλή ρύθμιση του σακχάρου και μια καλή ποιότητα ζωής.

Στα πλαίσια αυτής της πολύ σημαντικής δράσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, διοργανώνει Εκπαιδευτική διημερίδα στις 15-17 Οκτωβρίου 2010 στην Αθήνα, ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (οδός Πανεπιστημίου), με θέμα:
«Σακχαρώδης Διαβήτης: Από τη θεωρία στην πράξη»

Οι ομιλίες θα γίνουν από εξειδικευμένους στο σακχαρώδη διαβήτη ιατρούς, ειδικούς επιστήμονες και διατροφολόγους. Ένα από τα θέματα, στο οποίο θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση είναι το “ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΗΤΗΣ”, επ΄ ευκαιρία και του Νέου Νόμου που εξήγγειλε το Υπουργείο Υγείας, Διατροφής και Άθλησης.

Η Εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, Διατροφής και Άθλησης, του Δήμου Αθηναίων και της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (ΕΜΠαΚΑΝ).




    Στην κορυφή