ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


Απλές τεχνικές ρεφλεξολογίας για μωρά και παιδιά, με τις οποίες μπορούν οι ίδιοι γονείς να αντιμετωπίσουν συχνές ασθένειες αλλά και να ισχυροποιήσουν τη σχέση τους με τα παιδιά, θα παρουσιάσει η ολιστική γιατρός, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος Isabel Rosas, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 18:00, στο Centro Rosas (Σεμιτέλου 4, Αθήνα), σε μια ανοιχτή και δωρεάν συνάντηση για τα οφέλη της ρεφλεξολογίας.

Κρυολογήματα, άσθμα, βρογχίτιδες, γρίπη, ωτίτιδα, γαστρεντερίτιδα είναι μερικές από τις ασθένειες στις οποίες η ρεφλεξολογία, ιδιαίτερα όταν εφαρμόζεται από τους ίδιους τους γονείς, μπορεί να βοηθήσει, να ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα, ισχυροποιώντας παράλληλα και την ίδια τη σχέση γονέων και παιδιών.

Σε αυτή την ανοιχτή συνάντηση ενημέρωσης για τα οφέλη της ρεφλεξολογίας, η Dr. Isabel Rosas, απευθύνεται στους ίδιους τους γονείς, προσφέροντάς τους γνώση και εργαλεία. Οι γονείς θα μάθουν συγκεκριμένες πρακτικές τις οποίες μπορούν να εφαρμόζουν μέσα στην καθημερινότητά τους, για να βελτιώσουν τη φυσική, οργανική και συναισθηματική υγεία μωρών και παιδιών.

Η ρεφλεξολογία είναι ένα θεραπευτικό εργαλείο, που στα χέρια των γονιών αποκτά ακόμα μεγαλύτερη δύναμη, καθώς συμβάλλει στην ισχυροποίηση της σχέσης τους με τα μωρά και τα παιδιά. Συγκεκριμένες τεχνικές ρεφλεξολογίας για παιδιά μπορούν να ενδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, να αντιμετωπίσουν ασθένειες του αναπνευστικού (όπως άσθμα, βρογχίτιδα, βρογχιολίτιδα, ωτίτιδα, γρίπη, πνευμονία, κρυολογήματα κλπ), του πεπτικού συστήματος (όπως δυσκοιλιότητα, διάρροια, γαστρεντερίτιδα), να βοηθήσουν σε λοιμώξεις και δυσλειτουργίες του ουροποιητικού συστήματος. Η ρεφλεξολογία είναι μια θεραπευτική τεχνική που ενδείκνυται επίσης για παιδιά με ειδικές ανάγκες, παιδιά που πάσχουν από το σύνδρομο Down, ή αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως διαταραχές υπερκινητικότητας, ελλειμματικής προσοχής, κ.α.

Όσοι από τους γονείς ενδιαφέρονται να κατακτήσουν τα θεραπευτικά εργαλεία που προσφέρει η ρεφλεξολογία και να μάθουν συγκεκριμένες τεχνικές για την αντιμετώπιση συχνών προβλημάτων υγείας που εμφανίζουν τα παιδιά, μπορούν να παρακολουθήσουν τον κύκλο 7 μαθημάτων εβδομαδιαίων συναντήσεων που ξεκινάει την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου (ή την Παρασκευή 2 Μαρτίου), στον ίδιο χώρο.
    Στην κορυφή