ΠΩΣ Ο ΥΠΝΟΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ


Τελικά οι γυναίκες δεν έχουν κανένα πρόβλημα όσον αφορά τον ύπνο τους, αλλά σύμφωνα με τη μελέτη του Πανεπιστημίου Harvard, οι άντρες είναι αυτοί που κοιμούνται ελαφριά, έχουν αϋπνίες και πολλές φορές ξυπνάνε κατά τη διάρκεια του ύπνου τους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τέτοιες συμπεριφορές κατά τη διάρκεια του ύπνουμ μπορούν να προκαλέσουν καρδιακά προβλήματα και ειδικά στην αρτηριακή πίεση στους άντρες. Στην έρευνα μελέτησαν τον τρόπο που κοιμούνται 784 άντρες, 65 ετών και πάνω. Σε διάφορα χρονικά διαστήματα της νύχτας, οι επιστήμονες κατέγραψαν την ποιότητα του ύπνου τους και διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν τον λιγότερο βαθύ ύπνο, είχαν 80% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν υψηλή πίεση του αίματος.

Η επικεφαλής της έρευνας, Susan Redline, δήλωσε: «η μελέτη δείχνει για πρώτη φορά ότι η κακή ποιότητα του ύπνου, η οποία αντικατοπτρίζεται από τη μείωση του ύπνου βραδέων κυμάτων, θέτει τους άντρες σε σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν υψηλή πίεση του αίματος».

«Είναι σημαντικό όλοι να έχουν ως προτεραιότητα τον καλό ύπνο, ο οποίος πρέπει να διαρκεί έξι με οχτώ ώρες», συμπλήρωσε η Redline.

Πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online


    Στην κορυφή