ΠΡΩΙΜΗ ΕΦΗΒΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ


Γρήγορα μεγαλώνουν πλέον και τα αγόρια που παρουσιάζουν εφηβεία έναν χρόνο νωρίτερα από τη γενιά των γονιών τους. Σύμφωνα με μελέτη που διενήργησαν Βούλγαροι ερευνητές, όπως τη δημοσιεύει η Daily Mail, τα αγόρια μπαίνουν στην περίοδο της εφηβείας στα 12 χρόνια, ενώ η γενιά του 1970 βίωνε την εφηβεία από τα 13.

Τα ευρήματα της μελέτης αποδείκνυαν ότι πρώιμη εφηβεία πλέον δεν βιώνουν μόνο τα κορίτσια, που δείχνουν σημάδια σεξουαλικής ανάπτυξης σε πολύ νεαρές ηλικίες. Αμερικανοί μελετητές από το Los Angeles συνέκριναν 6.200 υγιή αγόρια με ανάλογο πόστο αγοριών του 1970.

Στην έρευνά τους, την οποία δημοσίευσαν στο «Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine», συνέκριναν ύψος, βάρος, μέγεθος όρχεων, μήκος και περίμετρο πέους. Ο επικεφαλής της έρευνας τόνισε: «Άλλοι μελετητές είχαν πραγματοποιήσει έρευνες πολλές δεκαετίες πριν σε παρόμοιο ποσοστό ανδρών και διαπίστωσαν ότι η σεξουαλική ανάπτυξη των αγοριών άρχιζε στα 13 και ολοκληρωνόταν στα 16. Η δική μας έρευνα απέδειξε ότι ανάλογη ανάπτυξη έχουν τα αγόρια από τα 12 έως τα 15».

Η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε πως οι όρχεις αναπτύσσονται γρηγορότερα πλέον μετά την ηλικία των 11, ενώ το πέος τους αναπτύσσεται σταδιακά από τη στιγμή της γέννησης μέχρι και τη σεξουαλική ωρίμανσή τους, περίπου στα 19 χρόνια. Όρχεις και πέος αναπτύσσονται κανονικά από τα 12 μέχρι και τα 16 χρόνια, ενώ παράλληλα τα αγόρια ψηλώνουν και παίρνουν βάρος κυρίως στις ηλικίες 12 έως και 14.

Αν και τα αγόρια του 1970 σε αυτές της ηλικίες ήταν υποδεέστερα στα... σωματικά τους προσόντα, μετά την ηλικία των 17 οι δυο γενιές έχουν την απόλυτη ισορροπία.

Οι μελετητές θεωρούν πως σε αυτήν την πρώιμη εφηβεία επιδρούν παράγοντες γονιδιακοί, περιβαλλοντικοί, διατροφικοί κι εκπαιδευτικοί, που επιταχύνουν την ανάπτυξη σώματος και πνεύματος, αλλά ωστόσο, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο τι αντίκτυπο έχει η πρώιμη εφηβεία στην υγεία των ενήλικων ανδρών.

Πηγή Real.gr

    Στην κορυφή