ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΣΑΜΕΑ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


Επιστολή με αποδέκτες τους υπουργούς Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη και Υγείας Γ. Λοβέρδο απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, με τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις της Ε.Σ.ΑμεΑ. για την ποιοτική και ποσοτική βελτίωση παροχών υγείας προς τα άτομα με αναπηρία επί του Σχεδίου Κανονισμού Παροχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Η Συνομοσπονδία επισημαίνει ότι "το σύνολο των ανωτέρω προβλημάτων εμφανίστηκαν για άλλη μια φορά εξαιτίας της ολιγωρίας της Πολιτείας να πράξει το αυτονόητο, μέσω συγκεκριμένου σχεδίου διακριτών και στοχευμένων μέτρων για τα άτομα με αναπηρία.

Η επιτάχυνση των διαδικασιών επίλυσής τους αποτελεί στην παρούσα φάση το ελάχιστο που μπορεί να πράξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, για να μην για να μην καταρρεύσουν τα Κέντρα Υποστήριξης των Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και υποβαθμιστεί περαιτέρω η ποιότητα της ζωής των ατόμων με βαριές αναπηρίες και των οικογενειών τους, γεγονός που θα οδηγήσει σε πλήρη εξαθλίωσή τους.

Οι προτάσεις παρατηρήσεις αφορούν στα πεδία: Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, Παραϊατρικές εξετάσεις, Φαρμακευτική περίθαλψη, Νοσοκομειακή περίθαλψη, Οδοντιατρική - Στοματολογική Περίθαλψη, Πρόσθετη περίθαλψη και θεραπευτικά μέσα κλπ."



    Στην κορυφή