ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΖΗΤΑ Η ΕΣΑμεΑ


Την προστασία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους ενόψει της διαπραγμάτευσης των 11,5 δισ. ευρώ ζητά από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους αρχηγούς των κομμάτων της κυβέρνησης η ΕΣΑμεΑ, με επείγον αίτημά της:



"Τα τελευταία δύο χρόνια τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους βιώνουν σε πολύ μεγαλύτερη ένταση τη φτώχεια, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Τα ελάχιστα υποστηρικτικά μέτρα που ελήφθησαν φυσικά δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις σκληρές επιθέσεις που έχουν δεχτεί σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.



Είναι αδιανόητη, απάνθρωπη και άνευ λογικής οποιαδήποτε συζήτηση για την περικοπή προνοιακών επιδομάτων, φοροαπαλλαγών, μειώσεων σε συντάξεις και μισθούς ή η υποβάθμιση οποιασδήποτε υπηρεσίας (στην υγεία, την παιδεία, τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας ή κλειστής περίθαλψης κλπ.) και όποιων, πενιχρών άλλωστε, οικονομικών κ κοινωνικών παροχών σε πολίτες που βιώνουν διαχρονικά τη φτώχεια, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Αυτή η συζήτηση, δεν μπορεί και δεν πρέπει να δικαιολογηθεί. Η περικοπή κοινωνικών δαπανών από τους πιο φτωχούς πολίτες δεν μπορεί να αποτελέσει αντισταθμιστικό μέτρο για την τήρηση των συμφωνηθέντων με τους δανειστές της χώρας.



Το αναπηρικό κίνημα θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις και με κάθε πρόσφορο μέτρο και τρόπο εναντίον της κοινωνικής στοχοποίησης των ατόμων με αναπηρία, εναντίον της κοινωνικής εξαθλίωσή τους. Η ευθύνη ανήκει συνολικά και καθολικά στον πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κ κυβέρνηση, στον πολιτικό κόσμο της χώρας.



Την Ελλάδα που εξοντώνει τους πολίτες της, και μάλιστα αυτούς που από το υστέρημά τους έχουν στηρίξει τις προσπάθειες εξόδου από την κρίση, δεν την θέλει κανείς. "
    Στην κορυφή