ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ


Σε κλινική εξέταση μαστού και κυτταρολογικές εξετάσεις υποβλήθηκαν οι εργαζόμενες γυναίκες της εταιρείας INTERAMERICAN, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας.

Οι εξετάσεις (μαστού και κυτταρολογικές) πραγματοποιήθηκαν, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, σε συνεργασία με το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της INTERAMERICAN και στο πλαίσιο της ιδιαίτερης μέριμνας της κοινωνικής και επιχειρηματικής υπευθυνότητάς της εταιρείας.

Σε πρώτη φάση εξετάστηκαν 40 εργαζόμενες, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν δωρεάν από την ΕΕΜ και όσες ακόμη υπάλληλοι το επιθυμούν.

Η κλινική εξέταση μαστού πραγματοποιήθηκε από τη μαστολόγο Δρα Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, πρόεδρο της ΕΕΜ, τον γυναικολόγο Θεόδωρο Λιακάκο, μέλος της ΕΕΜ και οι κυτταρολογικές από την Σμαραγδα Βενέτη μέλος της ΕΕΜ.

“Η INTERAMERICAN, σε συνάφεια με το ασφαλιστικό αντικείμενό της στον τομέα υγείας, έχει αναπτύξει σειρά σχετικών πρωτοβουλιών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με έμφαση στην πρόληψη και στις υπηρεσίες υγειονομικής βοήθειας, τόσο προς ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όσο και προς το ανθρώπινο δυναμικό της, βελτιώνοντας σημαντικά τους δείκτες υγείας στους χώρους εργασίας - στοιχεία που αποτυπώνονται και στον εταιρικό Απολογισμό ΕΚΕ” δήλωσε ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής δημοσίων σχέσεων & ΕΚΕ του Ομίλου.

Στο πλαίσιο των συνεργασιών της με ΜΚΟ, η INTERAMERICAN υποστηρίζει σταθερά το επιστημονικό έργο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας και συνδιοργανώνει σε ετήσια βάση ενέργειες ενημέρωσης και πρόληψης για τις παθήσεις του μαστού.

Από την πλευρά της η κ Μουζάκα χαρακτήρισε « τον καρκίνο του μαστού ως κορυφαίο δημόσιο πρόβλημα υγείας, το οποίο θα απασχολεί ιδιαίτερα τις χώρες χαμηλού και μεσαίου οικονομικού επιπέδου τις επόμενες δεκαετίες». Μάλιστα σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο 2ου Διεθνούς Συνεδρίου για τα Κέντρα Παθήσεων του Μαστού, που διεξήχθη στο Παρίσι, ο καρκίνος του μαστού προβλέπεται ότι θα παρουσιάσει αύξηση κατά 50% μέχρι το 2020, πλήττοντας 15 εκατομμύρια γυναικείου πληθυσμού.


    Στην κορυφή