ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ


Η Abbott Ελλάς, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, και με στόχο την απαραίτητη πρόληψη για την εποχική γρίπη, προσφέρει 5.200 αντιγριπικά εμβόλια σε 9 Δήμους ανά την Ελλάδα: Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Αχαρνών, Ικαρίας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Λαρισαίων, Ορεστίδος Καστοριάς, Νεστορίου Καστοριάς, και Σαμοθράκης. Η πρωτοβουλία της Abbott, σε συνεργασία με τους προαναφερόμενους Δήμους, εντάσσεται στην προσπάθεια θωράκισης της υγείας των ανθρώπων που διατρέχουν τον κίνδυνο να παρουσιάσουν επιπλοκές από την εποχική γρίπη, όπως τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών, τα παιδιά κάτω των 5 ετών, τις εγκύους, και τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα, όσο και του γενικού πληθυσμού αφού η γρίπη μπορεί να μεταδοθεί εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των Δήμων.

Οι εμβολιασμοί οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει, συμπίπτουν με την έξαρση των λοιμώξεων που εμφανίζονται κυρίως τους χειμερινούς μήνες (στοιχεία Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων - ΚΕΕΛΠΝΟ), και όπως επισημαίνουν οι ειδικοί είναι η καταλληλότερη περίοδος για τον εμβολιασμό.

Ο Δ/νων Σύμβουλος της Abbott Ελλάς κ. Π. Αποστολίδης επισημαίνει: «Σε συνεργασία με άλλους φορείς, στην Abbott Ελλάς δεσμευόμαστε να προσφέρουμε την τεχνογνωσία μας και τους πόρους μας, αναλαμβάνοντας ουσιαστική δράση που βελτιώνει την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων. Στο πλαίσιο αυτό συνεργαστήκαμε με 9 Δήμους ανά την Ελλάδα ώστε να προσφέρουμε αντιγριπικά εμβόλια στους ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη».


Λίγα λόγια για την εποχική γρίπη
Η γρίπη αποτελεί σημαντική αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας παγκοσμίως. - 3 με 5 εκατομμύρια περιπτώσεις σοβαρής νόσου της γρίπης, έχει ως αποτέλεσμα 250.000 με 500.000 θανάτους το χρόνο. (1,3)

Οι οικονομικές επιπτώσεις της γρίπης, λόγω του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης και της απώλειας παραγωγικότητας, είναι σημαντικές. (2) Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ): «Ο εμβολιασμός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της πρόληψης»





    Στην κορυφή