ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ: ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΤΥΠΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών & Υγείας, εκφράζει την απορία του και διαψεύδει κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ύπαρξης μίας «άτυπης συμφωνίας μεταξύ της Πολιτείας και των προμηθευτών» σχετικά με τις καθυστερήσεις των πληρωμών και τις υπερτιμολογήσεις εκ μέρους ορισμένων προμηθευτών, όπως υπαινίχθηκε ο Υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, κατά τη συζήτηση του νέου πολυνομοσχεδίου για την Υγεία στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στις 27/1/2011.

Δηλώνει ότι κανένα μέλος του δεν σύναψε τέτοιου είδους «άτυπες συμφωνίες ή συναλλαγές» με το Υπουργείο Υγείας, και προσθέτει: «Υπενθυμίζουμε ότι οι οποιεσδήποτε υπερτιμολογήσεις αν έχουν γίνει, στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Υπουργός, υπήρξαν ως απόρροια της έκδοσης των γνωστών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων ανωτάτων τιμών από την Πολιτεία, αλλά και της χαρακτηριστικής ολιγωρίας που επέδειξε η Πολιτεία στον καθορισμό τους».

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών & Υγείας με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που διακρίνουν τόσο τον ίδιο όσο και τα Μέλη του, δηλώνει κατηγορηματικά ότι «τέτοιου είδους δηλώσεις είναι απλά ατυχείς και δεν αφορούν τον Σύνδεσμο μας», ο οποίος ουδέποτε μετείχε σε τέτοιου είδους «άτυπες συμφωνίες» και δεν γνωρίζει αν πράγματι υπήρξαν ή αν αποτελούν απλά δικαιολογίες εν αμαρτίαις εκ μέρους των εκπροσώπων της Πολιτείας, για τις καθυστερήσεις των πληρωμών, που ακόμη και τώρα συνεχίζονται.


ΣΕΠ Επιστημών & Υγείας

Ο ΣΕΠ είναι ο μεγαλύτερος και παλαιότερος πανελλαδικός Σύνδεσμος των εταιριών, που διακινούν Επιστημονικά και Ιατροτεχνολογικά προϊόντα (δηλαδή κάθε είδους υγειονομικό υλικό πλην φαρμάκων) στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ιδρύθηκε το 1986 και περιλαμβάνει σήμερα 195 μέλη, τα οποία απασχολούν πάνω από 6.000 εργαζομένους.
Περισσότερα στοιχεία στο δικτυακό τόπο του Συνδέσμου: www.hellasmes.gr


    Στην κορυφή