ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Υπό την Αιγίδα της Β’ Παν/κής Παθολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου και της Αλβανικής Πρεσβείας ξεκινά άμεσα από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας πρόγραμμα ενημέρωσης και δωρεάν εξέτασης για την πρόληψη της Ηπατίτιδας Β’ στους Αλβανούς πολίτες που ζουν στην Ελλάδα.

Με τον νέο Πρέσβη της Αλβανίας στη χώρας μας Dashnor Dervishi συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γιώργος Πατούλης, μετά από πρόσκλησή του, στην Αλβανική πρεσβεία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της έναρξης από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας του προγράμματος Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Ηπατίτιδα Β’ στον Αλβανικό πληθυσμό της χώρας μας. Το πρόγραμμα αυτό τελεί υπό την Αιγίδα της Αλβανικής Πρεσβείας και γίνεται με την επιστημονική καθοδήγηση της Β’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της Υγείας, έχει ήδη πραγματοποιήσει ενημερωτικές εκδηλώσεις για την πρόληψη της Ηπατίτιδας Β’ στη Θράκη , τη Δυτική Ελλάδα και σε δήμους της Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα. Ως συνέχεια αυτής της εκστρατείας, ξεκινά άμεσα η υλοποίηση του προγράμματος και στους Αλβανούς πολίτες, προκειμένου οι συνάνθρωποι μας που ζουν και διαβιώνουν δίπλα μας να είναι υγιείς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν εξέταση από τη Β’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών, με την επιστημονική συνεργασία του οποίου διεξάγεται το πρόγραμμα. Όλοι οι Αλβανοί πολίτες που διαμένουν στη χώρα μας μπορούν να προσέλθουν από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου 2010 και από τη 1:00μμ έως τις 6:00μμ στο Νοσοκομείο για την αιμοληψία.

Για την ενημέρωση των Αλβανών πολιτών το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας προχωρεί άμεσα στη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στην Αλβανική γλώσσα, στα οποία θα παρέχονται πληροφορίες για την πρόληψη της νόσου αλλά και για την έγκυρη και γρήγορη διάγνωσή της. Παράλληλα, σε συνεργασία με την Αλβανική πρεσβεία θα υπάρχει ατομική ενημέρωση των Αλβανών πολιτών μέσω ειδικής κάρτας για την ανάγκη πρόληψης και εξέτασης για την Ηπατίτιδα Β’.

Ο Πρέσβης της Αλβανίας Dashnor Dervishi ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τις πρωτοβουλίες και δράσεις που αναλαμβάνει σε κοινωνικά θέματα, οι οποίες ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας μας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Αμαρουσίου προς τους πλημμυροπαθείς της χώρας του, πριν από λίγους μήνες. Παράλληλα, τον συνεχάρη ως Πρόεδρο του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Δίκτυο σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας των πολιτών, ιδιαίτερα σε πολίτες που είναι μετανάστες.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γ. Πατούλης προσφέρει στον νέο Πρέσβη της Αλβανίας D. Dervishi το ιστορικό λεύκωμα της πόλης του Αμαρουσίου.






















Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γ. Πατούλης με το νέο Πρέσβη της Αλβανίας D. Dervishi και τον Δ/ντή του Διαδημοτικού Δικτύου Σ. Παπασπυρόπουλο κατά την συνάντηση στην Αλβανική Πρεσβεία.


    Στην κορυφή