ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΟΚΥΡΗΣΣΕΙ Η ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ


Ισοπεδωτικό και άδικο χαρακτηρίζει το μέτρο των αντικειμενικών κριτηρίων η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία καλώντας τους 15.000 οδοντιάτρουs να συμμετάσχουν στην πανυγειονομική απεργία στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου.

Οι οδοντίατροι αναφέρουν πως το ίδιο μέτρο έγινε προσπάθεια να εφαρμοσθεί στο παρελθόν και απέτυχε, γιατί δημιουργεί έναν πλασματικό μέσο όρο φορολόγησης που ευνοεί τους μεγαλογιατρούς και αδικεί τους μικρομεσαίους επιστήμονες.

Ακόμη αδικεί ιδιαίτερα τους νέους οδοντιάτρους, τους μεγάλους σε ηλικία που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότησή τους και υπολειτουργούν, καθώς και τις γυναίκες που είναι επιφορτισμένες με την οικογένεια.

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία λαμβάνοντας υπ’ όψη την απόφαση της Συνόδου των Προέδρων των Οδοντιατρικών Συλλόγων της 27-7-2011 για κλιμάκωση του αγώνα, εξαγγέλλει προειδοποιητική διήμερη απεργία στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου διαμαρτυρόμενη για εμπαιγμό από την πλευρά της Κυβέρνησης που επαληθεύτηκε με την αθέτηση των υποσχέσεων του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου, σχετικά με την εφαρμογή του Νόμου 3919/2011, όπως και για την αδικαιολόγητη απουσία της από τον νέο φορέα ΕΟΠΥΥ.

Η ασυνέπεια στις κυβερνητικές δεσμεύσεις σε συνδυασμό με την εφαρμογή των αντικειμενικών κριτηρίων καταμαρτυρεί τις προθέσεις της κυβερνητικής πολιτικής για δημιουργία πολυϊατρείων από επιχειρηματίες υγείας, μη υγειονομικούς στα πλαίσια της «δήθεν» απελευθέρωσης, όπου υπάλληλοι οδοντίατροι ανώνυμοι θα προσπαθούν να προσφέρουν υπηρεσίες με μοναδικό σκοπό το κέρδος του επιχειρηματία με τις γνωστές παρενέργειες, που οδηγούν στην υποβάθμιση της υγείας.


    Στην κορυφή