ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΟΛΟΗΜΕΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΣΥ


Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη μέρα ολοήμερης λειτουργίας Νοσοκομείων του ΕΣΥ σε όλη τη χώρα. Η ένταξη των νοσοκομείων στην ολοήμερη λειτουργία γίνεται σταδιακά και αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία ,από τα νοσοκομεία που καταρχήν δηλώθηκε ότι θα συμμετέχουν στο νέο θεσμό,τελικά λειτούργησαν τα παρακάτω :

1.Γ.Ν. Γ.Γεννηματά
2.Ευαγγελισμός
3.Παίδων Αγλαία Κυριακού
4.ΚΑΤ
5.Τζάνειο
6.Μεταξά
7.Παπαγεωργίου
8.Θεαγένειο
9.Παπανικολάου
10.ΑΧΕΠΑ
11.ΠΑ ΓΝ Η
12.Καβάλας
13.Αλεξανδρούπολης
14.Ιωαννίνων
15.Λάρισας
16.Βόλου
17.Αγ.Ανδρέα Πάτρας
18.Ρίου
19.Χανίων
20.Γ.Ν Ηρακλείου (Βενιζέλειο)


Εξαιρέθηκαν λόγω της σημερινής εφημερίας τους-και βασει του νόμου- τα παρακάτω νοσοκομεία:

1.Ιπποκράτειο
2.Αττικόν
3.Ε.Ε.Σ
4.Παίδων Αγία Σοφία

Δεν συμμετείχε στο θεσμό της ολοήμερης λειτουργίας το νοσοκομείο του Αγίου Σάββα,οι εργαζόμενοι του οποίου ζητούν να διευκρινιστεί το καθεστώς αμοιβής και φορολόγησης τους.

Επίσης σε πολλές περιπτώσεις εκ παραδρομής κοστολογήθηκαν ιατρικές πράξεις με την προγενέστερη νομοθεσία των απογευματινών ιατρείων. Το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα.Στο ΥΥΚΑ έχει ήδη συσταθεί 5μελής Ομάδα παρακολούθησης της ολοήμερης λειτουργίας προκειμένου να καταστεί δυνατή η άμεση επίλυση τυχόν προβλημάτων που πιθανόν θα εμφανισθούν τις πρώτες μέρες εφαρμογής .

Εντωμεταξύ ο Υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης επισκέφθηκε σήμερα το Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» και συζήτησε με τη διοίκηση, τους εργαζομένους και τους ασθενείς για τη νέα λειτουργία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Υφυπουργός Υγείας εξέφρασε την ικανοποίηση του από το βαθμό ετοιμότητας του Νοσοκομείου, το οποίο δέχθηκε 160 απογευματινούς ασθενείς .Ο κ.Τιμοσίδης μεταξύ άλλων δήλωσε:
"Η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων είναι η στοχευμένη κίνηση με την οποία περισσότεροι ασθενείς εξυπηρετούνται χωρίς ταλαιπωρία ενώ, το ανθρώπινο δυναμικό, οι δομές και ο εξοπλισμός του δημοσίου συστήματος υγείας αξιοποιούνται όπως πρέπει .Επίσης τα νοσοκομεία δημιουργούν ευκαιρίες αύξησης των εσόδων τους. Είναι μια επένδυση στη δημόσια υγεία με πολλαπλά οφέλη."














    Στην κορυφή