ΠΛΗΡΩΜΗ ΧΡΕΩΝ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΑΠΟ 1/1/2011


Υπογράφηκε σήμερα η απόφαση του υπουργού Οικονομικών για την τακτοποίηση του χρέους των νοσοκομείων, με την οποία εξειδικεύονται τα θέματα των ομολόγων, ενώ στόχος του υπουργείου Υγείας, ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, είναι από τον καινούργιο χρόνο να εξοφλούνται τα χρέη των νοσοκομείων σε πραγματικό χρόνο.

Ο υπουργός συναντήθηκε το πρωί με τον υπεύθυνο τομέα υγείας της ΝΔ Μάριο Σαλμά, παρουσία του υφυπουργού Μ. Τιμοσιδη, με τον όποιο συμφωνήσαν μεταξύ άλλων για την επαναφορά της λίστας φαρμάκων, που είχε καταργηθεί επι ΝΔ, τη μηχανοργάνωση των νοσοκομείων, καθώς και τη καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων των δημοσίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

"Ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος, αν και καθηγητής νομικής, φέρεται να αγνοεί νόμους που έχει ψηφίσει πρόσφατα η Βουλή και αφορούν στη ρύθμιση χρεών προς τους προμηθευτές των Νοσοκομείων, χρέη τα οποία ανέρχονται σε ιλιγγιώδη ποσά. Είτε πρόκειται για πραγματική, είτε για προσχηματική άγνοια, η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως άκρως επικίνδυνη, με τα Νοσοκομεία να βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης και υπαρκτό τον κίνδυνο να χαθούν άνθρωποι που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία ή προσέρχονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών", επισήμανε μεταξύ άλλων χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος Δημ. Βαρνάβας, καλώντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας "να σοβαρευτεί και να καταλάβει ότι παιχνίδια με την ανθρώπινη ζωή είναι ανεπίτρεπτα."





    Στην κορυφή