ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ E-PRESCRIPTION ΖΗΤΑ Ο ΙΣΑ


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εφιστά την προσοχή "στην εφαρμογή του νέου συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης e-prescription που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά.


Το σύντομο χρονικό διάστημα της προετοιμασίας του νέου συστήματος μας δημιουργεί εύλογες επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητά του .Με δεδομένο μάλιστα τα σοβαρά προβλήματα που είχε το e-diagnosis από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής του τονίζουμε την ανάγκη της σωστής προετοιμασίας του νέου συστήματος πριν ξεκινήσει η λειτουργία του.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το e-diagnosis το οποίο λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα παρουσιάζει μεγάλα και σοβαρά σφάλματα που έχουν ως συνέπεια την ταλαιπωρία γιατρών και ασθενών.

Για το λόγο αυτό ο ΙΣΑ προτείνει να υπάρξει μια πρώτη περίοδος πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος, ώστε να καταγραφούν τυχόν προβλήματα και δυσκολίες του συστήματος και στη συνέχεια να δοθεί σε καθολική εφαρμογή η πλατφόρμα του e-prescription.

Οι ενδεχόμενες λειτουργικές δυσκολίες του συστήματος που θα ανακύψουν παρακωλύουν την άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος με σοβαρές συνέπειες στην σωστή διαχείριση των ασθενών.

Σε τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν στην Δημόσια Υγεία οι σχεδιασμοί πρέπει να είναι ακριβείς και δεν επιτρέπεται βιασύνη και προχειρότητα." καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.


    Στην κορυφή