ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΑ ΓΙΑ ΕΟΠΥΥ


Παρέμβαση, πραγματοποίησε ο ΙΣΑ, μαζί με εκπροσώπους άλλων φορέων, για το κρίσιμο ζήτημα της ελεύθερης συνταγογράφησης και των μη συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, στην σημερινή Συνέντευξη Τύπου, του Υπουργού Υγείας κου Λοβέρδου και Εργασίας κου Κουτρουμάνη ,στο Υπουργείο Υγείας.

Οι εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων, απαίτησαν να πάρει άμεση θέση ,ο Υπουργός Υγείας, για την αιφνιδιαστική εγκύκλιο του Διοικητή του ΙΚΑ κου Ροδόλφου Σπυρόπουλου καθώς και για την επιστολή του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, κου Βουδούρη στις 27/12/2011, όπου ουσιαστικά διαψεύδει τις δεσμεύσεις του κου Λοβέρδου και προσδιορίζει το δικαίωμα της συνταγογράφησης μόνο για όσους γιατρούς έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε ,κάτω από την πίεση των φορέων, για ακόμη μια φορά ότι δίνει το δικαίωμα της ελεύθερης συνταγογράφησης σε όλους τους γιατρούς, και τους μη συμβεβλημένους με τον φορέα. Επίσης δήλωσε ότι άμεσα θα υπογράψει τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α., Γιώργος Πατούλης, με έντονη παρέμβασή του στον κ. Κουτρουμάνη, ζήτησε την δέσμευση του υπουργού, σχετικά με το πότε θα πληρωθούν από τον ΟΠΑΔ τα 350 εκατομμύρια ευρώ ,τα οποία χρωστούν, πάνω από δύο χρόνια, στους γιατρούς. Ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι σε συνεννόηση με τον κ.Σαχινίδη, Υφυπουργό Οικονομικών, θα έχουν λύση, μέχρι τέλος Ιανουαρίου του 2012, ώστε ο ΕΟΠΥΥ να ξεκινήσει χωρίς χρέη.

Ο Ι.Σ.Α. έκανε σαφές και σήμερα ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί την περαιτέρω συνέχιση της τακτικής «αποφασίζουμε και διατάσσουμε». Θα παραμείνει σταθερός στο δρόμο της αντίστασης και ανατροπής της ακολουθούμενης από την κυβέρνηση αντιλαϊκής πολιτικής και κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους.
Και την ώρα της κρίσης που πλησιάζει θα δώσει συντριπτική απάντηση στους «εκτελεστές» της λαϊκής Υγείας.



    Στην κορυφή