ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΖΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ Ο ΠΦΣ


Εως τις 30 Νοεμβρίου ζητά παράταση για την εφαρμογή των νέων τιμών στα φάρμακα το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Με επιστολή που έστειλε την Πέμπτη στην αρμόδια υπουργό κ. Λούκα Κατσέλη, η διοίκηση του Συλλόγου εκτιμά ότι με βάση τις νέες τιμές φαρμάκων , προκύπτει νέα σοβαρή απομείωση του αποθέματος των φαρμακείων, η δεύτερη εντός του έτους.

Αυτό χαρακτηρίζεται από τους φαρμακοποιούς ως άδικο και παράλογο και καλείται η υπουργός να δώσει μεταβατικό διάστημα, ώστε να διατεθεί το απόθεμα, χωρίς νέες σοβαρές απώλειες για τους φαρμακοποιούς.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο ΠΦΣ θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, εκτιμώντας ότι ο κλάδος υποχρεώνεται να υποστεί σοβαρότατη ζημιά.

Oπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη από το υπουργείο Οικονομίας, την Παρασκευή εκδίδεται το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων, όπως αποφάσισε η αρμόδια Επιτροπή.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανατιμολόγησης, μέσω του Παρατηρητηρίου Τιμών Φαρμάκων, περισσότερων από 4.000 φαρμακευτικών προϊόντων (2.350 περίπου πρωτοτύπων προϊόντων μαζί με τα αντίγραφά τους, που λαμβάνουν τιμή από αυτά), τα οποία καλύπτουν το σύνολο της εθνικής κατανάλωσης).

Οι νέες τιμές των φαρμακευτικών προϊόντων παραδόθηκαν την Τετάρτη στην Επιτροπή Τιμών και παράλληλα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι, αφού λάβουν γνώση των προτεινόμενων τιμών για την έκδοση του νέου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων, να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους εντός δύο εργάσιμων ημερών.

    Στην κορυφή