ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ


Την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας, αλλά και ολόκληρης της Πολιτείας ζητά το προσωπικό του ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο» προκειμένου να δοθεί τέλος στις παράνομες μετακινήσεις του νοσηλευτικού προσωπικού. Με επιστολή του στο Υπουργείο Υγείας ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων του ΕΣΥ του Ν. Αττικής καταγγέλλει την με αριθμό Πρωτοκόλλου 12163/665493-10/9/2010 απόφαση του Προέδρου του Νοσοκομείου κ. Τσική, που αφορά μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού σε αλλότρια καθήκοντα.

Όπως είναι γνωστό οι μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού σε αλλότρια καθήκοντα απαγορεύονται εκ του νόμου «κάτι το οποίο σκοπίμως αγνοεί ο κ. Τσικής», αφού όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην καταγγελία, δεν είναι η πρώτη φορά που ακολουθεί αυτή την τακτική. Και στο παρελθόν σε παρόμοια απόφαση προκάλεσε την αντίδραση του Υπουργείου Υγείας όπου με σχετική απόφαση ζήτησε την ανάκλησή της (Αρ. Πρωτ. Υ10β/Γ.Π. 30173/2009).

Η επιμονή αυτή του κ. Τσική οδηγεί ασθενείς και προσωπικό σε έντονες αντιδράσεις. Ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων του ΕΣΥ του Ν. Αττικής θεωρεί ότι αυτή η τακτική της μετακίνησης προσωπικού είναι μια πάγια τακτική που χρησιμοποιεί ο κ. Τσικής, «άλλοτε εκφοβίζοντας το προσωπικό και δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την «υπερεξουσία» του και άλλοτε εξυπηρετώντας τους ευνοούμενούς του».

Οι κ.κ. Γ. Αβραμίδης και Αθανάσιος Τζιάτζιος, Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. του Νομού Αττικής αντίστοιχα, που υπογράφουν την καταγγελία, επισημαίνουν ότι «Αυτή η προκλητική συμπεριφορά του κ. Τσική αποδεικνύεται και με την απαλοιφή από το λογότυπο του νοσοκομείου την 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου. Κάτι το οποίο είχε προκαλέσει και στο παρελθόν την αντίδραση του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας όπου με απόφαση του με αρ. Πρωτ. 994/2009 επισήμανε το παράνομο της διαδικασίας και του ζητούσε την επαναφορά του στα νόμιμα, όπως και την ανάκληση όλων των αποφάσεων που είχαν εκδοθεί με το συγκεκριμένο λογότυπο, κάτι το οποίο δεν διέπραξε ποτέ.

Παρόμοια τακτική ακολούθησε και στη διαδικασία των συνεντεύξεων για την αξιολόγηση Προϊσταμένων Διευθύνσεων και Υποδιευθύνσεων όπου με έγγραφό του με αρ. Πρωτ. 7369/641110/2009 απειλούσε το προσωπικό ότι η παρουσία του στη συγκεκριμένη διαδικασία είναι μη σύννομη».


    Στην κορυφή