ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ


"Ο υπό παραίτηση Υπουργός Υγείας, κ. Λοβέρδος, εν μέσω της κρίσης, την ώρα που καταρρέει η Κυβέρνηση, επιχειρεί με απίστευτη προχειρότητα, καλυπτόμενος πίσω από τις επιταγές της Τρόικας να ολοκληρώσει την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και του Ε.Σ.Υ., δημιουργήματα κατά δήλωσή του κόμματος του, όπως κατά εξακολούθηση δηλώνει και να τα παραδώσει στα οικονομικά συμφέροντα που χρόνια τώρα εκμεταλλεύονται το χώρο της υγείας" καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών και συνεχίζει:

"Καλούμε όλους τους συναδέλφους φυσικοθεραπευτές, όλους του κοινωνικούς και υγειονομικούς φορείς, τους λειτουργούς υγείας και τους ασφαλισμένους να καταδικάσουν άμεσα την τελευταία ενέργεια του υπό παραίτηση Υπουργού.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών πιστός στις αρχές και στους αγώνες του δεν θα επιτρέψει σε κανένα, σε όποιο χώρο και αν ανήκει, να παίξει με την αξιοπρέπεια των φυσικοθεραπευτών και την Υγεία του Ελληνικού Λαού.

Από την μελέτη της εγκυκλίου έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Είναι απαράδεκτη η κατάργηση της απαγόρευσης, το εργαστήριο φυσικοθεραπείας να λειτουργεί με επωνυμία κοινή με άλλες επιχειρήσεις που ασχολούνται με εργασίες ξένες προς τη φυσικοθεραπεία ακόμη και αν είναι υγειονομικού χαρακτήρα.

Είναι απαράδεκτη η κατάργηση της απαγόρευσης, να χορηγείται σε κάθε φυσικό πρόσωπο μια μόνο άδεια εργαστήριο φυσικοθεραπείας.
Είναι απαράδεκτη η κατάργηση της απαγόρευσης, για σύσταση εταιρικού σχήματος πλην αυτού που συστήνεται μεταξύ φυσικοθεραπευτών.
Και τέλος, είναι επικίνδυνη και απαράδεκτη η ανάκληση της υποχρέωσης για έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας εργαστηρίου φυσικοθεραπείας σύμφωνα με το Π.Δ. 29/87."



    Στην κορυφή