ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων Διατροφολόγων ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 11ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 24-27 Νοεμβρίου 2010, στο Θέατρον, Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στην Αθήνα. Το Συνέδριο έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, και από τους οργανισμούς ΕFAD (European Federation of the Associations of Dietitians) και ESPEN (The European Society for Clinical Nutrition and Metabolism).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν στρογγύλες τράπεζες, διαλέξεις, ελεύθερες ανακοινώσεις και σεμινάρια από κορυφαίους Έλληνες και ξένους επιστήμονες πάνω σε μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων σημαντικών, αλλά και αμφιλεγόμενων. Ενδεικτικά θα παρουσιαστούν:
Θέματα διατροφικής πολιτικής με αναφορές σε δεδομένα για την πρόληψη της παιδικής και της εφηβικής παχυσαρκίας καθώς και δράσεις της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για τη διατροφή και τη φυσική δραστηριότητα.

Νεότερα δεδομένα πάνω σε θέματα κλινικής διαιτολογίας, όπως είναι η διατροφή σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, ειδικά θέματα σε ασθενείς με νεφροπάθεια, η σημασία της διατροφής σα δευτερογενή πρόληψη στα καρδιαγγειακά νοσήματα καθώς και δείκτες για την αξιολόγηση της δυσθεψίας σε νοσοκομειακούς ασθενείς.

Διατροφικές παρεμβάσεις για τη διαχείριση της παχυσαρκίας στους ενήλικες καθώς και η σημασία της «απλότητας της μεσογειακής διατροφής».
Ερευνητικά στοιχεία που αφορούν τη σχέση γονιδίων και εμφάνισης παχυσαρκίας, καθώς και τη σχέση διατροφής και άσκησης σε ειδικές ομάδες αθλητών.
Δεδομένα για τη διατροφή στην Τρίτη Ηλικία και για τη σχέση διατροφής και σκελετικής υγείας.
Ευρωπαϊκές δράσεις για τη διατροφή και τα τρόφιμα, επικοινωνία των διατροφικών ισχυρισμών.
Στοιχεία που αφορούν την οικολογία και τη διατροφή, και πως αυτές οι δύο έννοιες αλληλεπιδρούν στις μέρες μας.



    Στην κορυφή