ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ: TAΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ


Τη διαμαρτυρία τους εκφράζουν οι φαρμακοποιοί των νοσοκομείων σχετικά με το θέμα της χορήγησης φαρμάκωνα που τα δημόσια νοσοκομεία και αναφέρουν: "Με έκπληξη διαβάσαμε το Δελτίο Τύπου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής της 14ης Μαρτίου 2011 αλλά και την επιστολή του Προέδρου του κ. Κ. Λουράντου της 17ης Μαρτίου προς τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με την επάρκεια των φαρμακευτικών τμημάτων των Δημοσίων νοσοκομείων και τη δυνατότητά τους να εξυπηρετούν τους ασθενείς.

Για μια ακόμη φορά ο κ. Πρόεδρος του ΦΣΑ υπερέβη τα εσκαμμένα !Οι συναλλαγές και τα συνεπακόλουθα προβλήματα των ιδιωτικών φαρμακείων με τα ασφαλιστικά ταμεία, είναι ένα θέμα ξένο προς τα νοσοκομεία και σε καμία περίπτωση δεν είναι ηθικό και τίμιο να συσχετίζεται με τη λειτουργία των φαρμακευτικών τμημάτων των Δημοσίων νοσοκομείων. Και ακόμη περισσότερο να αξιοποιείται πολιτικά για την εξυπηρέτηση συνδικαλιστικών σκοπών.

Αλλά και επί της ουσίας ο Πρόεδρος του ΦΣΑ έχει απόλυτο άδικο ότανσυσχετίζει την διακοπή από όλα τα φαρμακεία της Αττικής την επί πιστώσει χορήγηση 12.000 φαρμάκων στους ασφαλισμένους των ταμείων, με τη χορήγηση μόνον των «89» φαρμάκων υψηλού κόστους από τα Δημόσια νοσοκομεία στους ασθενείς. Αξιοποιεί δηλαδή μια περιορισμένη κατηγορία ασθενών που μπορούν να απευθυνθούν τόσο στα Δημόσια νοσοκομεία όσο και στα ιδιωτικά φαρμακεία, και αγνοεί επιδεικτικά δεκάδες χιλιάδες ασθενείς με σοβαρές παθήσεις που πρέπει να «ξενιτευτούν» σε διπλανούς νομούς για να πάρουν τα φάρμακά τουςεξαργυρώνοντας τη συνταγή του ταμείου τους, αντί να καταβάλουν το αντίτιμο του μισθού ή της σύνταξής τους στα φαρμακεία της Αττικής. Και αυτό λέγεται συνέπεια προς τον ασθενή !"





    Στην κορυφή