ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ΙΣΑ


Την δημιουργία Πανελλαδικού Μετώπου Υγείας που "θα αντισταθεί στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της υγείας του ελληνικού λαού", αποφάσισαν πάροχοι και χρήστες της υγείας στην σημερινή συνάντηση που είχε το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με συνδικαλιστικούς και θεσμικούς φορείς χρηστών υγείας. Ειδικότερα ο ΙΣΑ ανακοίνωσε ότι:

"Ο υγειονομικός κόσμος ενώνει τις δυνάμεις του με τους πολίτες και τους ασθενείς για τη δημιουργία ενός Πανελλαδικού Φορέα εκπροσώπων όλου του τομέα της υγείας ,με στόχο τη διαφύλαξη της χρηματορροής και το προσδιορισμό των κόκκινων γραμμών ώστε να μπει μια τάξη και να διαμορφωθεί ένα ασφαλές για όλους και σταθερό πλαίσιο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, το ΕΒΕΑ, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Δημοσίου, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΟΤΕ και την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

Μετά από εισήγηση του προέδρου κ. Γ. Πατούλη και τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των Χρηστών Υγείας αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος που προσδιορίζει τους στόχους του Πανελλαδικού Μετώπου και τις περαιτέρω κινήσεις του.

Ο Πρόεδρος κος Γιώργος Πατούλης έκανε λόγο για τη στοιχειώδη περίθαλψη του Ελληνικού Λαού που πρέπει να οριοθετηθεί σε ένα κατώτατο όριο ανελαστικών δαπανών για την Υγεία, στο οποίο οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

«Αφού η πολιτεία αδυνατεί να συστήσει τους απαραίτητους μηχανισμούς ελέγχου, δράσης και ορθής παροχής υπηρεσιών ,οι ίδιοι οι φορείς με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών αλλά και των επαγγελματιών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αναλαμβάνουν πρωτοβουλία και δράση», τόνισε ο κος Πατούλης.

Η κατάσταση στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, βρίσκεται στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης, με συνέπεια να απειλούνται ανθρώπινες ζωές.

Χιλιάδες ασφαλισμένοι μένουν χωρίς φάρμακα, συνωστίζονται σε ουρές και λίστες και εξαναγκάζονται να πληρώνουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, από τις λεηλατημένες τσέπες τους.

Εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι, άνεργοι και όμηροι του Τειρεσία, καλύπτουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη χάρις στον Εθελοντισμό και την εντυπωσιακή αλληλεγγύη που επιδεικνύουν οι δοκιμασμένοι Έλληνες Πολίτες, μέσα από τα δίκτυα Κοινωνικών Ιατρείων με κορμό τους εθελοντές ιατρούς.

Οι Έλληνες Ιατροί, λειτουργούν ως εθελοντές της Δημόσιας Υγείας, με εξευτελιστικές αμοιβές, με τα οφειλόμενα προς αυτούς από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, να ξεπερνούν το 1,3 δις ευρώ τα τελευταία 2 χρόνια.

Το Νέο Πακέτο μέτρων για τη διετία 2013-2014, προβλέπει περεταίρω περικοπές ύψους 1,4 δις ευρώ στον ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΟ πλέον, από πλευράς δαπανών, τομέα της υγείας

Επιβάλλεται να υπάρξει τεκμηριωμένη θέση της Κυβέρνησης, πειστική και ρεαλιστική, που θα πείσει την Τρόικα ότι δεν υφίστανται πλέον περεταίρω περιθώρια περικοπών και παρεμβάσεων στην Υγεία

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος ΓΣΕΒΕΕ, κος Ασημακόπουλος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου κος Βαβουγιός, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ κος Ζώνης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλογου Συνταξιούχων ΟΤΕ κος Λουκόπουλος, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΙΝ και εκπρόσωπος της Εκτελεστικής Επιτροπής την ΑΔΕΔΥ, κος Κουτσουμπέλης, τα μέλος ΔΣ του ΕΒΕΑ, καθηγητής κος Λαμπρόπουλος, το μέλος ΔΣ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, κος Κουγιουμτζής, το μέλος του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, κος Βαρδαρος, και ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ κος Δημουλάς."


    Στην κορυφή