ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ Π. ΦΑΛΗΡΟ


Για ένα ακόμα εξάμηνο, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου διοργανώνει μία πρωτότυπη εκδήλωση ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, με επίκεντρο την ισορροπημένη διατροφή και τη φυσική δραστηριότητα.

Με βασικό στόχο να αναδείξει την αξία της ισορροπημένης και οικονομικής μαγειρικής, το Τμήμα Παιδείας & Κοινωνικής Αρωγής σε συνεργασία με τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Π. Φαλήρου καλεί τους μικρούς μαθητές και τις οικογένειές τους να ανακαλύψουν ότι Ο Απλός, Υγιεινός και Οικονομικός Τρόπος Διατροφής …περνάει μέσα από την κουζίνα!

Η εορταστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαΐου 2011 & ώρα 18:00μμ στον Α΄ Παιδικό Σταθμό «Ι. Φιξ» (Ι. Φιξ 10). Η τοπική ομάδα του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ έχει προετοιμάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις που θα ενθουσιάσει τους μικρούς δημότες: χορευτικά δρώμενα, τραγούδια, έκθεση ζωγραφικής και συμβουλές μαγειρικής για λιλιπούτειους σεφ υπόσχονται να διασκεδάσουν τα παιδιά!

Επίσης, ο πρώτος Έλληνας Master Chef Άκης Πετρετζίκης θα ετοιμάσει μαζί με τα παιδιά μία εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή!

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου είναι ένας από τους 5 πιλοτικούς δήμους του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ που συμμετέχει με επιτυχία στο πρόγραμμα ήδη από το Δεκέμβριο του 2008, συμβάλλοντας ενεργά στις προσπάθειες πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας.

Η εταιρεία FERRERO είναι ο Χρυσός Χορηγός του Προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ σε εθνικό επίπεδο.
Τον Εθνικό Συντονισμό και την υλοποίηση του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE στην Ελλάδα έχει αναλάβει η εταιρία NOSTUS Communication & Events. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια (2008-2012) ενώ φιλοδοξεί να επεκτείνει τις ενέργειες του σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, Διατροφής και Άθλησης, του Υπουργείου Παιδείας, Διά βίου μάθησης και Θρησκευμάτων – Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας – Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. Έχει επίσης εξασφαλίσει τις αιγίδες των εξής οργανισμών: Ελληνικό Κολλέγιο Παιδιάτρων, Ελληνική Εταιρεία Παιδικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας, Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής, Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής, Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας, Ίδρυμα Αριστείδης Δασκαλόπουλος, Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνων για Αγγειακά Νοσήματα.


    Στην κορυφή