ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΡΩΜΑ


Tο Σάββατο 19 Μαΐου 2012, πραγματοποιήθηκε στο δήμο Παλαιού Φαλήρου εκδήλωση ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, με επίκεντρο τα Ψάρια και τα Θαλασσινά. Σε πείσμα του καιρού, οι μικροί φίλοι του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ καλωσόρισαν το Καλοκαίρι, με τον πιο δημιουργικό και …νόστιμο τρόπο!

Η τοπική ομάδα του Παλαιού Φαλήρου με επικεφαλής την κα Αλίκη Τσουμάνη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πρόνοιας & Αθλητισμού κος Ιωάννης Φωστηρόπουλος, οι εθελοντές Κλινικός Διαιτολόγος Γιώργος Λάντις και η ψυχολόγος κα Εύη Νεοφωτίστου, το 4ο Δημοτικό και το 9ο Νηπιαγωγείο Παλαιού Φαλήρου συνεργάστηκαν για να προετοιμάσουν μία μοναδική δράση ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ που προώθησε τη συχνή κατανάλωση ψαριών και θαλασσινών από όλα τα μέλη της οικογένειας.

Η φαντασία και η δημιουργικότητα των παιδιών και των δασκάλων τους βοήθησαν έτσι ώστε οι μαθητές να παρουσιάσουν μία σειρά πρωτότυπων δρώμενων που εντυπωσίασαν το κοινό της εκδήλωσης: Η σκηνή μετατράπηκε σε μία απέραντη παραλία όπου χόρευαν ανενόχλητοι οι μαθητές του νηπιαγωγείου, μεταμορφωμένοι με χειροποίητες στολές σε καβουράκια και χταπόδια. Οι μεγαλύτερες τάξεις βοήθησαν να «ανάψει» το κέφι χορεύοντας παραδοσιακά νησιώτικα τραγούδια και παρουσιάζοντας θεατρικά παιχνίδια με ψαράδες και γοργόνες. Ακόμη, η μπάντα του σχολείου έπαιξε ζωντανά μουσική και συνόδευσε τους μαθητές της γ’ δημοτικού καθώς αυτοί διασκεύαζαν Λουκιανό Κελαηδόνη, τραγουδώντας «Στα ψαράκια λέμε ΝΑΙ!»

Η εκδήλωση δε ολοκληρώθηκε με τον πιο…γευστικό τρόπο καθώς όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν έναν πλούσιο μπουφέ με θαλασσινές λιχουδιές που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους.

Πρόκειται για μία ακόμα εκδήλωση ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ από το δήμο Παλαιού Φαλήρου που συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα από το Δεκέμβριο του 2008 και δεσμεύεται να πραγματοποιήσει ακόμα περισσότερες δράσεις, στο μέλλον. Για το υπόλοιπο του έτους, σειρά έχει η ενότητα «Μερίδα στα μέτρα μου!» και η τοπική ομάδα καλεί μικρούς και μεγάλους να καταναλώνουν τις ποσότητες που αντιστοιχούν στις προσωπικές τους ανάγκες.

Χρυσός χορηγός του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, από την έναρξη της υλοποίησης του στην Ελλάδα το 2008 μέχρι και σήμερα είναι η εταιρεία FERRERO Ελλάς.

*Τον Εθνικό Συντονισμό και την υλοποίηση του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ στην Ελλάδα έχει αναλάβει η εταιρία NOSTUS Communication & Events. Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια (2008-2012) ενώ φιλοδοξεί να επεκτείνει τις ενέργειες του σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.


*Το πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, Διατροφής και Άθλησης, του Υπουργείου Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων – Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας – Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. Έχει επίσης εξασφαλίσει τις αιγίδες των εξής οργανισμών: Ελληνικό Κολλέγιο Παιδιάτρων, Ελληνική Εταιρεία Παιδικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας, Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων - Τεχνολόγων Διατροφής, Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων, Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής, Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας, Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνων για Αγγειακά Νοσήματα.


Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος www.paideiatrofi.org
    Στην κορυφή