ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ


Σημαντικοί φορείς της ιατρικής κοινότητας τάσσονται υπέρ της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την πιο συνήθη ανωμαλία του καρδιακού ρυθμού στους ενήλικες παγκοσμίως: την κολπική μαρμαρυγή. Κοινός τους στόχος, η πρόληψη έως και 1 εκατομμυρίου αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων που συνδέονται με τη νόσο αυτή.

Μέσω της εκστρατείας 1 Mission 1 Million – Αγγίζοντας την Καρδιά του Εγκεφαλικού, ιατρικές εταιρείες, ιδρύματα και ΜΚΟ υποστηρίζουν την πληρέστερη ενημέρωση του ευρύ κοινού για μία ασθένεια που στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι πλήττει περίπου 100.000 άτομα!

Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, η Καρδιολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, η Hellenic Cardiovascular Research Society, η Ελληνική Εταιρεία Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων καθώς και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση 50+ Ελλάς υποστηρίζουν την εκστρατεία στην Ελλάδα, ενημερώνοντας τα μέλη τους αλλά και το ευρύ κοινό για τη νέα αυτή πρωτοβουλία.

Οι φορείς αυτοί καλούν τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν προτάσεις για την υλοποίηση προγραμμάτων, τα οποία θα μπορέσουν να βοηθήσουν τόσο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, όσο και στη βελτίωση της διαχείρισης της νόσου. Παράλληλα, εκπρόσωποι των υποστηρικτών θα συμμετέχουν και ως μέλη της ελληνικής Επιτροπής Ειδικών Εμπειρογνωμόνων, η οποία θα επιλέξει ένα ελληνικό πρόγραμμα που θα λάβει τοπικό βραβείο - επιχορήγηση αξίας 10.000 ευρώ.

Συνολικά, θα διατεθεί €1.000.000 για τη χρηματοδότηση 32 προγραμμάτων από όλο τον κόσμο.

Τα προγράμματα μπορούν να υποβληθούν μέσω του ιστότοπου www.heartofstroke.gr έως τις 31 Δεκεμβρίου, 2010.



    Στην κορυφή