Οικονομικές θεραπείες ομορφιάς για λάμψη πριν τις γιορτές


Οι γιορτές πλησιάζουν και εσείς αναρωτιέστε πώς θα προλάβετε να αποκτήσετε μια ανανεωμένη και λαμπερή εμφάνιση μέσα σε τόσο λίγο χρόνο. Η αισθητική ιατρική μας δίνει λύσεις της τελευταίας στιγμής για να είστε όπως έχετε ονειρευτεί την ημέρα του ρεβεγιόν και μάλιστα με μη επεμβατικούς τρόπους.

Καθαρισμός Προσώπου

Η ανανέωση της επιδερμίδας μπορεί να ξεκινήσει με έναν βαθύ καθαρισμό προσώπου που πραγματοποιείται με την βοήθεια του υπερσύγχρονου μηχανήματος IONTO-COMED, το οποίο χάρη στις πολλαπλές λειτουργίες του, επιτρέπει στα δραστικά συστατικά των εξειδικευμένων καλλυντικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται να εισχωρήσουν βαθύτερα στο δέρμα! Δεν πρόκειται για έναν συνηθισμένο καθαρισμό, μιας και εκτός από την γνωστή διαδικασία που πραγματοποιείται από αισθητικό, όπου απομακρύνονται οι ρύποι και το σμήγμα από το δέρμα, χάρη στην εφαρμογή του ειδικού αυτού μηχανήματος το αποτέλεσμα που προκύπτει θα είναι ένα ακόμη πιο καθαρό πρόσωπο. Επίσης, εφαρμόζονται διαφορετικές κρέμες για κάθε τύπο δέρματος, γεγονός που καθιστά τη διαδικασία του καθαρισμού ξεχωριστή για κάθε γυναίκα. Σκοπός του καθαρισμού δεν είναι να αφήσει σημάδια, ουλές ή μακροχρόνιες βλάβες στο πρόσωπο, αλλά να το βοηθήσει να αναπνεύσει και να ανανεωθεί.


Πώς πρέπει να γίνεται ένας βαθύς καθαρισμός

Πρώτο στάδιο σ’ έναν βαθύ καθαρισμό είναι η απομάκρυνση των ρύπων και του μακιγιάζ με γαλάκτωμα και λοσιόν. Στη συνέχεια πραγματοποιείται το πίλινγκ προσώπου κατά το οποίο απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα για την καλύτερη εξαγωγή του σμήγματος και διείσδυση των μετέπειτα καλλυντικών προϊόντων. Στη συνέχεια με την βοήθεια του ατμού από το ειδικό μηχάνημα, πραγματοποιείται η διάνοιξη των πόρων με απαλές πιέσεις και πάντα με την χρήση γαντιών από την αισθητικό. Με τη βοήθεια των υψίσυχνων ρευμάτων κατά την διάρκεια του καθαρισμού επιτυγχάνεται η αντιβακτηριδιακή προστασία στο πρόσωπο. Στο τέλος εφαρμόζεται μία μάσκα προσώπου κατάλληλη για τον κάθε τύπο δέρματος, καθώς και μια επουλωτική, αντισηπτική ή καλμαντική κρέμα.

Είναι πιθανό μετά τον καθαρισμό να δημιουργηθεί μια υπεραιμία στο πρόσωπο λόγω της διαδικασίας, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα εξαφανιστεί το αργότερο την επόμενη ημέρα. Αυτό εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, ένα δέρμα χωρίς ιδιαίτερη ευαισθησία και χωρίς ακμή θα παρουσιάσει λιγότερο ερεθισμό από ένα δέρμα το οποίο παρουσιάζει ακμή και πιθανόν βρίσκεται και υπό φαρμακευτική αγωγή.

Ανάμεσα στις πολλές περιποιήσεις προσώπου που μπορείτε να απολαύσετε μετά από έναν βαθύ καθαρισμό είναι και η βαθειά ενυδάτωση, που θα προσφέρει μια πιο φρέσκια όψη στην επιδερμίδα σας. H ενυδάτωση μπορεί να πραγματοποιηθεί με την χρήση φαρμακευτικών προϊόντων, είτε με την εφαρμογή υαλουρονικού.


Ενυδάτωση Προσώπου


Η διαδικασία της ενυδάτωσης προσώπου ξεκινά με έναν απλό καθαρισμό (ντεμακιγιάζ) για να απομακρύνουμε τους ρύπους ή το μακιγιάζ. Ακολουθεί το πίλινγκ, δηλαδή η απολέπιση του δέματος που μας βοηθά να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας. Έτσι, είναι ακόμη ευκολότερο να διεισδύσουν τα ενυδατικά συστατικά που θα εφαρμοστούν στο δέρμα, πολυβιταμίνες κλπ. Έπειτα εφαρμόζουμε έναν ορό σε όλο το πρόσωπο που χάρη στον ιονισμό, μηχάνημα που με τη βοήθεια του ηλεκτρικού ρεύματος, βοηθά τις ενυδατικές ουσίες να διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος. Στη συνέχεια απλώνουμε την ενυδατική κρέμα σε όλο πρόσωπο και συνεχίζουμε με μάλαξη που προσφέρει χαλάρωση στη γυναίκα, ενώ παράλληλα προκαλεί υπεραιμία, δηλαδή αύξηση της θερμοκρασίας του δέρματος που βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων. Ακολουθεί η εφαρμογή της ενυδατικής μάσκας η οποία και παραμένει στο πρόσωπο για 20 λεπτά. Τέλος μετά την αφαίρεση της μάσκας εφαρμόζουμε την ενυδατική κρέμα προσώπου και ματιών, ενώ καλό είναι πριν βγούμε στον ήλιο να μην ξεχάσουμε την χρήση αντιηλιακού προσώπου.


Δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους (ecopeel)

Σε δέρματα με τάση λιπαρότητας χρήσιμα είναι τα peelings σαν συμπληρωματική περιποίηση προσώπου. Η μέθοδος με μικροκρυστάλλους (ecopeel), επιτυγχάνει ελαφρά απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα και βοηθάει το δέρμα να παράγει νέο κολλαγόνο και ελαστίνη. Το ecopeel λειτουργεί με τη βοήθεια μιας συσκευής, η οποία εφαρμόζει σε συγκεκριμένα σημεία, υψηλή αναρρόφηση, θερμική δράση και ισχυρή κινητική ενέργεια μικροκρυστάλλων. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία, παράγονται νέα κύτταρα και η επιδερμίδα γίνεται πιο φρέσκια, νεανική και λαμπερή.

Η μέθοδος αυτή, που βοηθάει στην ανάπλαση των δομών του δέρματος, σε βάθος, είναι πολύ αποτελεσματική σε θαμπά, σκληρά και ξηρά δέρματα, καθώς δρα στο δέρμα ως peeling κάνοντας βαθύ καθαρισμό. Έτσι, επιτυγχάνει την εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων και μειώνει την λιπαρότητα του δέρματος. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην εξάλειψη ουλών της ακμής, δυσχρωμιών και κηλίδων, καθώς και σε μελαχρωματικά προβλήματα.

Η εφαρμογή πραγματοποιείται με την χρήση ειδικής συσκευής, η οποία λειτουργεί με ισχυρή διπλή αντλία παροχής κενού και πίεσης. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία το δέρμα είναι αισθητά απαλότερο και το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό στο τέλος της θεραπείας. Ο συνολικός αριθμός συνεδριών εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος και το μέγεθος του προβλήματος που εμφανίζει η κάθε επιδερμίδα.

Βασικό πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι προσφέρει στο δέρμα τα ίδια αποτελέσματα με το χημικό peeling, χωρίς όμως τις παρενέργειες αυτού, δηλαδή παροδικές δυσχρωμίες και αναγκαιότητα παραμονής στο σπίτι για αρκετό διάστημα.

Το ecopeel είναι απόλυτα φυσικό, ανώδυνο και ασφαλές. Η εφαρμογή του είναι απλή και ελεγχόμενη, με συνέπεια ακριβές αποτέλεσμα που δεν προκαλεί ερεθισμούς ή τραυματισμούς. Έτσι μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως μετά στις καθημερινές σας δραστηριότητες, χωρίς κανένα πρόβλημα.


Ανάπλαση του δέρματος του προσώπου & Αντιμετώπιση λεπτών γραμμών με Pixel Laser


Η θεραπεία με το λέιζερ Pixel μπορεί να αποκαταστήσει τις περιοχές που παρουσιάζουν ενδείξεις γήρανσης, να λειάνει λεπτές γραμμές (πχ «πόδι της χήνας», ρυτίδες «του καπνιστή» στο άνω χείλος), να βελτιώσει σημαντικά τις ουλές από ακμή ή τραυματισμούς, αλλά και να δώσει στο κουρασμένο πρόσωπο μια πιο νεανική και σφριγηλή όψη. Η μέθοδος βασίζεται στην επιλεκτική καταστροφή του στόχου με μικρο-ακτίνες που εισχωρούν τμηματικά στην επιδερμίδα, αφήνοντας ανέπαφα τα σημεία, όπου οι ιστοί είναι υγιείς και επιταχύνοντας ως εκ τούτου τη διαδικασία της επούλωσης. H δράση του pixel βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών που έχουν υποστεί ζημιά και την αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος. Το laser "χαρτογραφεί" την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει μόνο σε αυτά που παρουσιάζουν την ένδειξη προβλήματος, όπως πχ ουλές, χαλάρωση, ή λεπτές γραμμές. Με τη διατήρηση του περιβάλλοντος ιστού ανέπαφου, η ανάρρωση είναι ταχύτατη, καθώς ο οργανισμός απομακρύνει δια της λεμφικής οδού μόνο τα σωματίδια που "χτυπά" η ακτίνα του Pixel και η όψη του δέρματος αποκαθίσταται πολύ πιο γρήγορα, αφού ο τραυματισμός είναι τμηματικός και δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα.

Εκτός από μια έντονη ερυθρότητα, σε ορισμένες περιπτώσεις μετά τη συνεδρία, γενικά η μέθοδος δεν εμποδίζει την άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας. Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη μετά την θεραπεία, καθώς και η χρήση ενυδατικής κρέμας - σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού - κατά την επιστροφή σας στο σπίτι.

Κάθε συνεδρία διαρκεί 15-30 λεπτά περίπου. Από την πορεία της θεραπείας ορίζεται και ο αριθμός των συνεδριών, κατά μέσο όρο 2-3 επαναλήψεις, που συνιστάται να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον 10-15 ημέρες.

Η εφαρμογή pixel απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες λέιζερ, όπως είναι η αντιμετώπιση των πανάδων ή η σύσφιξη. Επίσης, συνιστάται να πραγματοποιείται συνδυαστικά και με ενυδάτωση για μια πλήρη θεραπεία ανανέωσης προσώπου.

Απόστολος Γαϊτάνης
Πλαστικός Χειρουργός, MD CCST
Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής
Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS
www.agaitanis.gr



    Στην κορυφή