ΟΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΟΠΑΔ - ΑΔΙΚΗ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ


Μεγάλη αναμονή σημειώνεται στα γραφεία του ΟΠΑΔ καθώς οι ασφαλισμένοι σχηματίζουν ατελείωτες ουρές για να εισπράξουν τα χρήματα που έχουν καταβάλει για την αγορά φαρμάκων, καθώς απο 1η Μαρτίου οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά έχουν σταματήσει τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση. Σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος εξαπέλυσε επίθεση κατά των φαρμακοποιών λέγοντας πως άδικα ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους καθώς έχει δρομολογηθεί η εξόφληση τους.

Από την πλευρά του ο αναπλ. υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης ανέφερε πως οι φαρμακοποιοί έχουν τζίρο 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ και σταμάτησαν τη χορήγηση φαρμάκων επι πιστώσει για 30 εκατομμύρια ευρώ.

H λυδία λίθος είναι η ροή των πληρωμών, σημείωσε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. Θόδωρος Αμπατζόγλου, απαντώντας στο πότε οι φαρμακοποιοί θα αρχίσουν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Δημοσίου.

«Πολλά φαρμακεία στη χώρα έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Ιούνιο, ενώ υπάρχουν και κατασχετήρια» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. τονίζοντας πως «οι φαρμακοποιοί δεν εκβιάζουν απλά ζητούν την εφαρμογή του νόμου, το Δημόσιο να πληρώνει σε 45 ημέρες. Οι ασφαλισμένοι δεν είναι πελάτες μας, αλλά φίλοι μας και το πρόβλημα είναι η γραφειοκρατία και οι υποσχέσεις που συνήθως δεν υλοποιούνται» συνέχισε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ.

«Εφ όσον ο κος Σουλιώτης είναι συνεπής, με την πρώτη ροή πληρωμών, οι κινητοποιήσεις θα σταματήσουν» πρόσθεσε με κατηγορηματικό τρόπο, ο πρόεδρος κ. Αμπατζόγλου.


    Στην κορυφή