ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ


Σε συνέχεια της αποστολής της επιστολής του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών - ΠΑΣΥΠΙΕ στον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, σήμερα το απόγευμα προγραμματίστηκε μια συνάντηση για τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, ανάμεσα στο Υπουργείο και τους εκπροσώπους του Συλλόγου, με θέμα την ένταξη των ομολόγων στο PSI+ και την απομείωση της αξίας τους, άνω του 78%, που δεν αποτέλεσαν επενδυτική επιλογή αλλά υποχρεωτικό τρόπο πληρωμής παλαιότερων ετών, που έχει ως αποτέλεσμα:



1. να έχουν εκπέσει οι σχετικές εγγυήσεις και έχουν στραφεί εναντίον των εταιρειών τα τραπεζικά ιδρύματα που έχουν τα ομόλογα, απαιτώντας να καλυφθούν ακόμη και με εμπράγματες εγγυήσεις (ακίνητα κλπ)

2. η πλειονότητα των μελών του ΠΑΣΥΠΙΕ είτε να βρίσκονται σε πλήρη οικονομική ασφυξία και αδυναμία λειτουργίας υποβάλλοντας σωρηδόν αιτήσεις για υπαγωγή σε πτωχευτικές διαδικασίες, είτε να έχουν προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις ώστε να περιορίσουν τα τρέχοντα λειτουργικά τους έξοδα.



Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΠΙΕ κ. Κώστας Κουδούνας δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα το απόγευμα ενημερωθήκαμε για τη συνάντηση που όρισε το Υπουργείο Οικονομικών με τους εκπροσώπους του Συλλόγου μας για τη Δευτέρα. Είναι μια θετική κίνηση που μας δίνει τη δυνατότητα να παραθέσουμε στον Υπουργό την πραγματικά δύσκολη πραγματικότητα που βιώνει ο κλάδος μας και οι άνθρωποι που εργάζονται σ’ αυτόν. Η ένταξή μας στο PSI+ και η απομείωση κατά 78% των ομολόγων που λάβαμε αναγκαστικά για αποπληρωμή παλαιότερων οφειλών και η έλλειψη ρευστότητας, μας έχουν φέρει στο κατώφλι της καταστροφής με την υποβολή σωρηδόν αιτήσεων για υπαγωγή σε πτωχευτικές διαδικασίες και με την πραγματοποίηση μαζικών απολύσεων. Ευελπιστούμε ότι αυτή τη φορά η συνάντησή μας δεν θα αποβεί άκαρπη, όπως τις προηγούμενες φορές, αλλά θα αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα τόσο για την επιβίωση των εταιριών αλλά και πάνω απ’ όλα για τη διατήρηση πολύτιμων θέσεων εργασίας.»


    Στην κορυφή