ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ


"Tα ελάχιστα επίπεδα που προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Κώδικας Κοινωνικής Ασφάλισης, προκειμένου να αποτραπεί η πτώχευση του πληθυσμού και να μην διαταραχθεί σοβαρά η κοινωνική ειρήνη, έχουν ξεπεραστεί στη χώρα μας. Αυτό επισημαίνει έκθεση της Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης που υιοθετήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 και η σχετική απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί σύντομα. " επισημαίνουν σε ανακοινωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι και προσθέτουν:

"Τα στοιχεία μάλιστα που χρησιμοποιεί η Επιτροπή, προκειμένου να τεκμηριώσει τους σοβαρούς κινδύνους από τη δραστική μείωση του επιπέδου των κοινωνικών και ασφαλιστικών εισφορών οι οποίοι ελλοχεύουν στη χώρα δεν είναι τα πρόσφατα, αλλά αυτά του Νοεμβρίου του 2011, όταν η ανεργία κυμαινόταν σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα και η εξαθλίωση κοινωνικών στρωμάτων ήταν πολύ μικρότερη. Ταυτόχρονα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάρρευση του εθνικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και τη δυσπιστία των πολιτών απέναντι της".

Η συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ζωή Βροντίση, δήλωσε σχετικά:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε σύγχυση, από τη μια απαιτεί μέσω της Τρόικας και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων την επιβολή μεσαιωνικών μέτρων, όπως αυτά για την εργασία, και από την άλλη διαπιστώνει μέσω της Επιτροπής οτι η κοινωνική ασφάλιση στη χώρα μας βρίσκεται σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα. Τόσο η τρόικα, όσο και οι πρόσφατες ελληνικές αλλά και ευρωπαικές κυβερνήσεις βρίσκονται εκτός του ευρωπαϊκού πνεύματος, που θεωρεί την κοινωνική ασφάλιση ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνικής πολιτικής και δικαιοσύνης. Το συμπέρασμα δεν είναι απλά των Οικολόγων Πράσινων, αλλά της ίδιας της Επιτροπής των αρμόδιων υπουργών. Χρειάζεται άμεση και πλήρης αλλαγή πολιτικών. Η κοινωνική συνοχή, είναι η αναγκαία συνθήκη για τη διέξοδο από την κρίση».

    Στην κορυφή