ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ


"Η εικόνα ενός υπό κατάρρευση ΕΣΥ, με επικίνδυνες συνθήκες για τους ασθενείς, με απλήρωτους εργαζομένους που εξαντλούνται στις εφημερίες λόγω ελλείψεων προσωπικού, είναι η απόρροια μιας πολιτικής που θυσιάζει τα κοινωνικά αγαθά στο βωμό της διατήρησης του ίδιου νοσηρού συστήματος" επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι και προσθέτουν:

" Υγεία των πολιτών πλήττεται από τις επιταγές της Τρόικα για την εξεύρεση των 11,6 δις, με την προώθηση αυξήσεων σε εισφορές των ασφαλισμένων στα ταμεία και τη μείωση των επιδομάτων των αναπήρων. Τη ίδια στιγμή παραμένει απροστάτευτη η υγεία των μακροχρόνια ανέργων και των ανασφάλιστων εργαζομένων, καθώς η πολιτεία εξακολουθεί να ανέχεται την ανασφάλιστη εργασία και να μην εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους για τον έλεγχό της.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι σ' αυτή την δύσκολη για την χώρα οικονομική συγκυρία, έχουμε τονίσει ότι η συγκεκριμένη πολιτική που ακολουθήθηκε θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση του ΕΣΥ και του νεοσύστατου ΕΟΠΥΥ. Εάν είναι απαραίτητο να γίνουν δημοσιονομικές περικοπές, είναι επιτακτική ανάγκη να δρομολογηθούν ισοδύναμα μέτρα που θα καταπολεμούν την κακοδιαχείριση και την διαφθορά αντί για την υγεία των πολιτών.
Επιπλέον, η πολυδιαφημισμένη αποασυλοποίηση των ψυχικά πασχόντων εγκαταλείπεται μετά από δέκα χρόνια οριστικά. Χιλιάδες ασθενείς που βρήκαν καταφύγιο στις ψυχιατρικές δομές του προγράμματος θα πεταχτούν κυριολεκτικά στο δρόμο."
    Στην κορυφή