ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΙΣΑ


Την αποστολή των Γιατρών της Ειρήνης που αποχωρεί αύριο για τη Συρία στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μέσα από την οικονομική ενίσχυση της εκστρατείας που αποφασίστηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΙΣΑ μετά από εισήγηση του Προέδρου του συλλόγου κου Γιώργου Πατούλη.

«Οι γιατροί της Ειρήνης επιτελούν ένα σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο ιατρικής φροντίδας στους πληγμένους από τον πόλεμο, τη φτώχεια και τις μαζικές καταστροφές λαούς. Ένα έργο που πράττουν με κίνδυνο της ζωής τους, μέσα σε τρομερά αντίξοες συνθήκες για να σώσουν τον άρρωστο και τον τραυματία του πολέμου, τον άνθρωπο που βρίσκεται λίγα βήματα πέρα από το θάνατο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σε αυτή την ανθρωπιστική αποστολή είναι παρών. Στηρίζει τους γιατρούς της Ειρήνης και τους εύχεται καλή επιτυχία στο αντίξοο και επικίνδυνο για τη ζωή τους έργο που έχουν μπροστά τους. Θεωρούμε ότι ως ο μεγαλύτερος επιστημονικός φορέας της χώρας, οφείλουμε να είμαστε κοντά σε κάθε φορέα και κάθε γιατρό που αγωνίζεται να σώσει μια ζωή. Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής είναι για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών έργο ζωής. Και θα το πράξουμε μα τον καλύτερο τρόπο.» τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης, ευχόμενος στον υπεύθυνο της αποστολής των Γιατρών της Ειρήνης κο Δούση-Ρασσιά και τους υπόλοιπους συναδέλφους της ομάδας καλή επιτυχία στην εκστρατεία τους, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τη στήριξή μας στα παιδιά της Συρίας τη δείξαμε επανειλημμένα μέσα από την εκστρατεία παιδικού εμβολιασμού του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που πραγματοποιούμε σε συνεργασία με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών από τον Σεπτέμβριο του 2012. Πάνω από 40 παιδιά του Συριακού πολέμου που εισήλθαν σε άθλια κατάσταση στη χώρα μας έθεσε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής σε εμβολιαστικό πρόγραμμα του βασικού παιδικού εμβολιασμού. Παιδιά ανεμβολίαστα, παιδιά παραμελημένα, παιδιά χωρίς φαγητό και φάρμακα: γι αυτά τα παιδιά είμαστε εδώ, να τα στηρίξουμε και να τα περιθάλψουμε, για να έχουν το εμβόλιό τους, το φάρμακό τους τη φροντίδα που δικαιούνται ισότιμα όπως όλα τα παιδιά του κόσμου.»


    Στην κορυφή