ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ SOLARIUM ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ


Αν και οι επιστήμονες έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει το κοινό για τον αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος από τη χρήση solarium, λόγω παρατεταμένης έκθεσής τους στην υπεριώδη ακτινοβολία, αρκετά μεγάλος αριθμός ανθρώπων εξακολουθεί να τα χρησιμοποιεί.

Τώρα φαίνεται ότι οι ερευνητές ανακάλυψαν το λόγο που κάποιοι συνεχίζουν να τα χρησιμοποιούν, παρά την πιθανή απειλή για την υγεία τους. Βρέθηκε ότι, η δραστηριότητα του εγκεφάλου όσων εκτίθενται στο υπεριώδες φως, αλλά και η ροή του αίματος στην περιοχή αυτή, παρουσιάζει ομοιότητες με τον εγκέφαλο ατόμων εθισμένων σε ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ! Αυτό δείχνει ότι, εκείνοι που κάνουν συχνή χρήση του τεχνητού μαυρίσματος, μπορεί να ωθούνται σε αυτή λόγω νευρολογικών κινήτρων.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας, Δρ Bryon Adinoff, δήλωσε: «Το solarium προσφέρει ένα είδος ανταμοιβής στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα το άτομο να αισθάνεται ως υποχρέωσή του να επιμείνει σε αυτή τη διαδικασία, ακόμα και αν είναι κακό για την υγεία του».

Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, έχει διαπιστωθεί ότι, άνθρωποι κάτω των 30 ετών που κάνουν χρήση τεχνητού μαυρίσματος περίπου 10 φορές το χρόνο, έχουν 8 φορές περισσότερο κίνδυνο να αναπτύξουν κακόηθες μελάνωμα!
Μόνο στην Αγγλία, κάθε χρόνο πεθαίνουν περίπου 2000 άτομα από μελάνωμα.

Πηγή Ζοugla.gr


    Στην κορυφή