ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΤΟΥΣ


Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, λαμβάνοντας υπόψη την 12η απόφαση της 226ης Ολομέλειας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) αποφάσισε πως οι έφηβοι έως 16 ετών έχουν την δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να επιλέξουν τον Παιδίατρο ως θεράποντα ιατρό και τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία για την νοσηλεία τους.

Συγκεκριμένα, στην χώρα μας οι ειδικές υπηρεσίες για πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων της εφηβικής ηλικίας είναι περιορισμένες. Η εφηβική περίοδος παρουσιάζει ειδικές δυσκολίες, γι’ αυτό συχνά οι λειτουργοί υγείας αισθάνονται άβολα και ανεπαρκείς για να τους αντιμετωπίσουν, με αποτέλεσμα να τους παραπέμπουν ή να ασχολούνται επιφανειακά μαζί τους. Συνεπώς, κρίνεται απαραίτητη η βελτίωση παροχής υπηρεσιών Υγείας σε αυτή την ηλικία.

Ο Παιδίατρος, λοιπόν, είναι εκείνος που με την κατάλληλη εκπαίδευση μπορεί να ασχοληθεί με τον έφηβο έως τουλάχιστον 16 ετών, καθώς γνωρίζει και τα θέματα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης και πρόληψης ατόμων τέτοιας ηλικίας. Επιπλέον, το περιβάλλον στα παιδιατρικά νοσοκομεία είναι πλέον κατάλληλο για τους έφηβους. Με τα μέτρα αυτά υπάρχει η πεποίθηση ότι οι Υπηρεσίες Υγείας που παρέχονται στην εφηβική ηλικία θα αναβαθμιστούν σε μεγάλο βαθμό.


    Στην κορυφή