ΟΕΝΓΕ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΕΥΝΟΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ


“Η κυβέρνηση περικόπτει με ιδιαίτερη αγριότητα δικαιώματα και απολαβές όλων των κοινωνικών ομάδων, με μόνες μέχρι στιγμής εξαιρέσεις τους βιομήχανους και τουςεφοπλιστές. Σ΄ αυτούς επιφυλάσσει πλατιά χαμόγελα, προνόμια και φοροαπαλλαγές.

Πρόσφατα προέκυψε και τρίτη κοινωνική ομάδα «χαμογελαστών». Πρόκειται για τους Πανεπιστημιακούς γιατρούς. Όποιος διαβάσει την ανακοίνωση του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής Αθήνας διαπιστώνει ότι σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν με τους υπουργούς Υγείας και Παιδείας δεν υπήρξε αίτημα που υπέβαλαν οι Πανεπιστημιακοί που να μη συνάντησε από θετική έως πολύ θετική αντιμετώπιση εκ μέρους του κ. Λοβέρδου και της κ. Διαμαντοπούλου. Βεβαίως είναι άξιο ιδιαίτερης μνείας ότι όλα τα αιτήματα που υπέβαλλαν οι πανεπιστημιακοί γιατροί ήταν «υπέρ πάρτης».
“, δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος Δημήτρης Βαρναβας και συνεχίζει:

“Απαίτησαν ιδιωτικά ιατρεία, αυτούς τους μοναδικούς και αδρά πληρωμένους προθάλαμους εισαγωγής κάθε ασθενούς σε Πανεπιστημιακή Κλινική. Ο κ. Λοβέρδος και η κ. Διαμαντοπούλου τα παραχώρησαν ασμένως, εισπράττοντας τις ουρανομήκεις δεήσεις των καθηγητών: «εκ μέρους της Ιατρικής Σχολής Αθηνών θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ηγεσία, τόσο του Υπουργείου Παιδείας, όσο και του Υπουργείου Υγείας για την
εξαιρετικά θετική ανταπόκρισή τους στο διαχρονικό και δίκαιο αυτό αίτημα, δηλαδή την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος πέραν της ακαδημαϊκής και νοσοκομειακής μας δραστηριότητας».

Απαίτησαν συμμετοχή στη διοίκηση Νοσοκομείων του ΕΣΥ που φιλοξενούν Πανεπιστημιακές Κλινικές. Ο κ. Λοβέρδος και η κ. Διαμαντοπούλου την παραχώρησαν, έτσι ώστε οι φιλοξενούμενοι να μετατραπούν σε επικυρίαρχους και ορισμένοι εξ αυτών, εκτός από τις τρείς παραπάνω ιδιότητες, να αποκτούν και τέταρτη, αυτή του υποδιοικητή- ανθύπατου.

Απαίτησαν επιλογή των γιατρών που θα ειδικεύονται στις Κλινικές τους, ώστε ο νεποτισμός να γνωρίσει νέες δόξες και να μη υπάρξει ούτε ένα παιδί, γαμβρός, μπατζανάκης ή τριτοξάδεφος πανεπιστημιακού που να μην εισάγεται με ταχύτατες παρακαμπτήριες διαδικασίες ειδίκευσης.

Απαίτησαν κι άλλα πολλά που για λόγους ευνόητους δεν αναγράφουν στα ενημερωτικά τους σημειώματα. Εν ολίγοις απαίτησαν να καταστούν ομότιμοι εταίροι και συνδαιτυμόνες της κυβέρνησης του Μνημονίου.

Τόσον οι Πανεπιστημιακοί, όσο και η κυβέρνηση πλανώνται πλάνη οικτρά αν νομίζουν ότι θα κατασπαράξουν τα δημόσια αγαθά μετερχόμενοι μεθοδεύσεις και παραχωρητήρια οθωμανικής έμπνευσης. Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι θα υπερασπιστούν από κοινού με την κοινωνία το δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας και θα το πράξουν με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος.”





    Στην κορυφή