ΟΕΝΓΕ: Η ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑ


"Νιώθουμε θλίψη και οργή για το χτεσινό θάνατο διαδηλωτή, ενός υγιούς ανθρώπου, ο οποίος έπαθε καρδιακό επεισόδιο μέσα στο νέφος χημικών που εκτοξεύει σε τεράστιες ποσότητες η Αστυνομία προκειμένου να «καταστείλει» διαδηλωτές που διαμαρτύρονται εναντίον της κυβέρνησης και των τοκογλύφων δανειστών" επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δ. Βαρνάβας και προσθέτει: "Πρόκειται για ουσίες οι οποίες είναι απαγορευμένες στα πεδία των μαχών (απόφαση του ΟΗΕ 2603/16-12-1969), εντούτοις χρησιμοποιούνται αλόγιστα και σε τεράστιες ποσότητες εναντίον πολιτών που διαδηλώνουν με απρόβλεπτες επιπτώσεις στην υγεία, ακόμη και στη ζωή τους.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό Lancet η κυβέρνηση βάζει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των ελλήνων. Φαίνεται όμως πως η κυβέρνηση επιφυλάσσει ιδιαίτερη μεταχείριση εναντίον των ελλήνων που διαμαρτύρονται. Αυτούς ειδικά τους στοχοποιεί όχι απλά ως εχθρούς, αλλά ως «μαχητές του εχθρού» και δεν τους αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα στην έκφραση, τη συνάθροιση, τη διαμαρτυρία, ούτε καν στην ίδια τη ζωή.

Τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια απέδειξαν πως το σύνολο του ελληνικού λαού έχει πλέον εξεγερθεί και η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε κοινωνική συναίνεση και στήριξη.

Διερωτώμεθα λοιπόν για πόσο οι εναπομείναντες 153 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουν να βασίζουν την παραμονή τους στα χημικά και τις ασπίδες των ΜΑΤ, εν γνώσει τους ότι και τα χημικά και η πολιτική τους είναι εξίσου τοξικά και δολοφονικά για την υγεία και τη ζωή όλων μας."



    Στην κορυφή