OENΓΕ: ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ Η "ΟΡΑΣΗ" ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ


“«Αλχημείες και τέρατα» εντόπισε το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΠ), σύμφωνα με την έκθεση πεπραγμένων που παρέδωσε ο γενικός επιθεωρητής κ. Σαμπατακάκης στον υπουργό Υγείας. Στις ύποπτες υποθέσεις ενέχονται Διοικητές Νοσοκομείων, φαρμακοποιοί, γιατροί, διοικητικοί υπάλληλοι. Δια της απουσίας καταλογισμού στην έκθεση προκύπτει ότι δεν ενέχεται κανένας υπουργός!” τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος Δημ. Βαρνάβας:

“Ευτυχώς! Αλλιώς κινδυνεύαμε με επανάληψη του σκανδάλου SIEMENS, στο οποίο το ΣΕΥΠ ενέπλεξε δεκάδες Νοσοκομεία, πλην όμως με την παραγραφή όλα έχουν λήξει καλώς.
Ευτυχώς! Διότι τα ΦΕΚ με τις υπογραφές υπουργών που καθόριζαν τις εξωφρενικές τιμές υλικών στα Νοσοκομεία δεν ήταν ως φαίνεται προσβάσιμα στο ΣΕΥΠ και ο καταλογισμός φτάνει μόνο μέχρι τις κατώτερες κλίμακες, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους υπουργούς και ανοιχτή τη δυνατότητα νέων ΦΕΚ, όταν μας προκύψει Εθνικός Προμηθευτής στην υγεία.

Το ΣΕΥΠ σταμάτησε μετά το 2009 να αναρτά τις ετήσιες εκθέσεις στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, ώστε αυτές να είναι προσβάσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο. Αλλιώς θα μπορούσαμε να διερευνήσουμε αν ο γενικός επιθεωρητής ασχολήθηκε με τις αποφάσεις που έλαβε το 2010 το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης και δημοσιεύθηκαν με αριθμούς 1451 και 1452 και αφορούν στον διαβλητό τρόπο που προσελήφθησαν επιθεωρητές στο ΣΕΥΠ, οι οποίοι τώρα συντάσσουν πορίσματα και εκθέσεις πεπραγμένων.

Ως γνωστόν η ΟΕΝΓΕ έχει ανοίξει μέτωπο στη μίζα και διαφθορά. Δεν μπορεί όμως να ανεχθεί την επιλεκτική όραση των επιθεωρητών του ΣΕΥΠ, οι οποίοι αποφεύγουν να διερευνήσουν σκάνδαλα στα οποία ενέχεται κατά προκλητικό και κραυγαλέο τρόπο η πολιτική εξουσία, είτε περιπτώσεις που η πολιτική εξουσία δρα προστατευτικά σε συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων. Όπως για παράδειγμα η ομάδα των πανεπιστημιακών γιατρών που διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία, τα οποία ενώ θα έπρεπε από 1ης Ιανουαρίου 2011 να είχαν κλείσει, αυτοί τα διατηρούν ορθάνοιχτα με την ανοχή και συγκάλυψη του ΣΕΥΠ, του ΣΔΟΕ και όλων των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους.”


    Στην κορυφή