ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ: ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Για μεθοδευμένες ενέργειες αφανισμού ενός ολόκληρου κλάδου καταγγέλλει την κυβέρνηση ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, μετά από τα αλλεπάλληλα πλήγματα που επιφέρουν η δήθεν «απελευθέρωση» του επαγγέλματος και τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα που έρχονται να προστεθούν στην ανεργία , την υποαπασχόληση και την παράνομη άσκηση.

Η πρόσθετη επιβάρυνση με το νέο τέλος για τα ιατρεία, η φημολογούμενη θέσπιση και πάλι αντικειμενικών κριτηρίων – μέτρο που είχε αποσυρθεί ως αναποτελεσματικό, η φορολογική διαπόμπευση του κλάδου, μέρα με την μέρα εξαθλιώνουν βιολογικά και οικονομικά τους οδοντιάτρους.

Ο Ο.Σ.Α. καταγγέλλει πως το Υπουργείο Υγείας μετά τον εμπαιγμό όσον αφορά την είσοδο ιδιωτών επιχειρηματιών στον κλάδο που ουσιαστικά οδηγεί σε οδοντιατρικά «σουπερ μάρκετ», υποβαθμίζει την παρεχόμενη οδοντιατρική περίθαλψη, με την πλήρη απουσία οδοντιατρικής κάλυψης στο νεοσύστατο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Δηλαδή εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους και οι συνταξιούχοι από την πενιχρή σύνταξη τους για οδοντιατρική περίθαλψη.
«Μετά τις παλινωδίες του υπουργού υγείας για το θέμα της διατήρησης της πλειοψηφίας στις οδοντιατρικές εταιρείες από επιστήμονες οδοντιάτρους, έρχεται το τελικό κτύπημα με την πλήρη απουσία της επιστήμης μας από το νεοσύστατο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Το Υπουργείο και η Πολιτεία έχουν στήσει τον κλάδο στο απόσπασμα. Είμαστε έτοιμοι για δυναμικές αντιδράσεις» τονίζει ο πρόεδρος του Ο.Σ.Α. κ. Αθαν. Υφαντής .


    Στην κορυφή