ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ


Για εμπαιγμό και παραπληροφόρηση των 15.000 οδοντιάτρων και 9.000.000 ασθενών όσον αφορά την οδοντιατρική κάλυψη , στον ΕΟΠΥΥ καταγγέλλει την ηγεσία του Οργανισμού ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής. Η Οδοντιατρική κάλυψη που παρέχει στους 9.000.000 ασφαλισμένους ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από την 1η Νοεμβρίου, είναι στα χαρτιά. Από τους συντάκτες του κανονισμού του Οργανισμού, διέφυγε το γεγονός ότι ναι μεν μπορούν να συνταγογραφούν οι συμβεβλημένοι γιατροί για τους ασφαλισμένους για οδοντιατρική περίθαλψη, ωστόσο δεν… υπάρχουν συμβεβλημένοι οδοντίατροι από το 1993!

Το αποτέλεσμα είναι τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων να μπορούν να καλυφθούν με κόστος … 5 ευρώ το σφράγισμα και οι οδοντίατροι να μην μπορούν πλέον να συνταγογραφουν φάρμακα για τους ασφαλισμένους .

Οι Οδοντίατροι καταγγέλλουν τόσο τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, όσο και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμο Βουδούρη για τον συνεχή και επαναλαμβανόμενο εμπαιγμό που αφορά την αναβάθμιση της θέσης της Οδοντιατρικής στον χώρο της πρωτοβάθμιας Υγείας.

Μετά την εμπορευματοποίηση της Οδοντιατρικής με νυκτερινή τροπολογία στο όνομα της δήθεν «απελευθέρωσης» , παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του Υπουργού υγείας κ. Λοβέρδου, η χαριστική βολή για τους οδοντιατρικούς ασθενείς έρχεται με την κατάργηση οποιασδήποτε κάλυψης με υπογραφή του κ. Βουδούρη.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής αναμένει ακόμα και την ύστατη ώρα την ευαισθητοποίηση του προέδρου του Οργανισμού προς όφελος των εκατομμυρίων ανασφάλιστων του Οργανισμού στον τομέα της Οδοντιατρικής και να δοθεί ξανά η δυνατότητα σε όλους τους οδοντιάτρους να συνταγογραφούν όπως ίσχυε μέχρι τώρα.


    Στην κορυφή