Ο κ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ


Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναλαμβάνει από σήμερα ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ Υφυπουργοί Υγείας είναι οι κ.κ. Χρήστος Αηδόνης και Μιχάλης Τιμοσίδης.

Όσον αφορά τις δύο κυρίες του Υπουργείου Υγείας, η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μετακινείται στο υπουργείο Εξωτερικών ως αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, αρμόδια για τα ευρωπαϊκά θέματα ενώ η Φώφη Γεννηματά στο Υπουργείο Παιδείας ως αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Χρήστος Αηδόνης γεννήθηκε το 1963 στον Βώλακα και μεγάλωσε στη Μικρόπολη Δράμας. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Αρρένων και τελείωσε το Λύκειο Προσοτσάνης. Το 1980 πέρασε στην Γυμναστική Ακαδημία (ΤΕΦΑΑ Αθηνών) και αποφοίτησε το 1984.
Τελείωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις το 1987, δούλεψε στην εκπαίδευση ως αναπληρωτής καθηγητής και το 1990 διορίστηκε στην Β/θμια εκπαίδευση. Έχει δύο παιδιά, τη Δανάη (Φοιτήτρια στο Πολυτεχνείο, Πολιτικό Μηχανικό ΕΜΠ), και το Βαγγέλη (Φοιτητή στη Νομική Σχολή Κομοτηνής).

Την περίοδο 1990-1996 ήταν αναπληρωτής γραμματέας του τομέα κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων της Κ.Ε. Το 1999 εκλέχθηκε για πρώτη φορά στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Το 2001, και διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Οργανωτικής Πολιτικής έως το 2004. Την περίοδο 2000 - 2002 ήταν διευθυντής του υπουργού Χρ. Παπουτσή στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Διετέλεσε μέλος των Επιτροπών Περιφερειών και Έρευνας - Τεχνολογίας της Βουλής (2004-2006). Τον Ιούνιο του 2006 ορίζεται υπεύθυνος Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Την περίοδο 2006 – 2007 διετέλεσε Γραμματέας στον Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ. Το 2007, ήταν μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, το 2008 μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού.
Τον Σεπτέμβριο του 2008 έγινε υπεύθυνος για τη σύνταξη του Κυβερνητικού Προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για τον αθλητισμό.

O κ. Μιχάλης Τιμοσίδης γεννήθηκε το 1951, στο Κοκκινόχωμα Καβάλας. Είναι Ιατρός Ειδικός Παθολόγος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Εντάχθηκε στο Ε.Σ.Υ. από την αρχή της λειτουργίας του. Ειδικεύθηκε στη Διαβητολογία και ορίσθηκε υπεύθυνος του Διαβητολογικού Ιατρείου στο Γ.Ν. Καβάλας, από τα πρώτα που λειτούργησαν στην περιφέρεια. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και μέλος της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας. Εκλέχθηκε κατ’ επανάληψη στο Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ανατολικής Μακεδονίας και στο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του και συμμετέχει ενεργά σ’ όλες τις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Καβάλας.
Εκλέχθηκε πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος στις Νομαρχιακές εκλογές του 1994, και ορίστηκε Αντινομάρχης για 4 χρόνια. Ήταν Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας το 1998 για τις εκλογές στο Δήμο Καβάλας και Υποψήφιος Νομάρχης Καβάλας το 2002.
Ασχολήθηκε με τα θέματα των ατόμων με αναπηρίες από τη θέση του Προέδρου του Δημόσιου Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Καβάλας. Είναι παντρεμένος με την Αρχιτέκτονα – Μηχανικό Ελένη Αλεξανδράκη και έχουν δύο κορίτσια, την Ελισσάβετ και την Κυριακή.


    Στην κορυφή